НОВОСТИ

Мандић признао: Школа у Ади пројекат бившег градоначелника, а Станивуковић заборавио кров на школи

01/11/2023

Начелник Одјељења за комуналне послове Града Бањалука Бориша Мандић признао је како је изграђена школа у Ади пројекат бивше, а не садашње градске администрације на челу са градоначелником Драшком Станивуковићем, а који је поменути пројекат присвојио.

 

 

 

„Пројекат за изградњу основне школе у Ади препознат је још прије више година. Школа у Ади планирана је регулационим планом. Бивши градоначелник Игор Радојичић, ја имам пред собом овдје његову похвалу на самом његовом профилу гдје каже у јулу мјесецу 2020. године да је изабрано идејно рјешење основне школе“, казао је Мандић те додао како је поменути пројекат планиран још 2019. године.

Након што је пшредсједник Скупштине Града Љубо Нинковић данас изнио низ незаконитости и неправилности када је у питању изградња ове школе, исто је потврдио и Бориша Мандић у покушају да оправда поменуте пропусте и незаконитости.

Мандић је казао како је у основном пројекту који је био предвиђен за изградњу школе у Ади, а која је износила 4 милиона КМ којима је била предвиђена кровна конструкција. Међутим, пројектант је „заборавио“, како Мандић каже 500 квадрата крова, а који су у основном пројекту регуларно наплаћени.

„Пројектант је занемарио, заборавио или испустио ставити око 500 квадрата крова. То су све таксативно наведени радови који су морали бити изведени јер не можете завршити пола крова, а пола оставити недовршено“, казао је Мандић.

Мандић очигледно додатним радовима не сматра кров који је неопходан па је оваквим наступом покушао оправдати Станивуковићева потраживања додатних средстава за завршену школу, а који износе скоро 800.000КМ.

Сам Мандић се упетљао у фазе у којима је текла израдња школе па самим тим није био сигуран ни која је прва, а која друга фаза јер како каже интегрална цијена се не мијења, остаје иста, дакле 4 милиона, па опет остаје питање, за шта су потраживали додатних 800.000КМ.

Подсјећања ради, предсједник Скупштине Града данас је објелоданио малверзације и крађу новца за школу у Ади, а за чију изградњу је Србија дала скоро 4 милиона КМ. Како Нинковић каже “хор бањалучких дјечака предвођених Станивуковићем” извршио је пљачку Србије и Бањалучана. Додатних 800.000 КМ које је тражио Станивуковић за радове у школи се налазе у основном пројекту и уколико не достави све папире до 3.11. везане за овај пројекат поднијеће тужбу због, како каже, “уградње” Станивуковића у сами пројекат.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести