НОВОСТИ

Марић поставља питање Станивуковићу: Како је могуће да истовремено прави Сњешка Бјелића на Копаонику и потписује рјешење за премјештај Радуловића?

22/01/2024

Предсједник Синдиката јавне управе Републике Српске, Божо Марић, на данашњој пресс конференцији за медије, рекао је да је евиденто прогањање радника у Градској управи те да Станивуковић има двоструке аршине према једном Синдикату који је изабран по његовом налогу и другом Синдикату који од 1999. године дјелује у оквиру Градске управе и који је потписник колективних уговора за запослене у ГУ. Марић је рекао да ће Синдикат порадити на томе да се стане у крај градоначелнику који својим савјетницима, својим фотографима, стилистима, људима који му уређују друштвене мреже,  даје безобразно високе плате које прелазе и износ плате премијера Владе Републике Српске.

 

 

 

Осврнуо се и на премјештај радника Градске управе Недељка Радуловића, који је у емисији демантовао Драшка Станивуковића и рекао да износи неистину када је ријеч о повећању плата за раднике у ГУ.

„Наши синдикални представници су гостовали у Јутарњем програму, након чега је Недељко Радуловић експресно добио рјешење о премјештању на друго радно мјесто без оправдања. Како је могуће да истовремено прави Сњешка Бјелића на Копаонику, а истовремено тај дан потпише рјешење којим се Недељко Радуловић премјешта на друго радно мјесто“, упитао је Марић, најавивши састанак с предсједником Скупштине од којег ће затражити посебну сједницу Скупштине Града Бањалуке јер Станивуковић радницима није увећао плату од 150 КМ како је донесена једногласна одлука Скупштине Града Бањалуке 2022. године.

 

Недељко Радуловић, који је премјештан на друго радно мјесто у Градској управи, набројао је људе који су, како каже, доживјели голготу прије њега. Направио је списак људи који су премјештани.

„Остоја Перишић, који је као шеф одсјека кадровске службе, пребачен је у стручну службу Скупштине града. Касније, када је видио да нема мјеста за њега у Градској управи, отишао је код приватника да ради као нотар. Драгана Мацан, координатор из Борачке, пребачена је на друштвене, на ниже радно мјесто, поднијела тужбу суду, напустила ГУ. Жена ратног војног инвалида. Васо Јанковић, неколико пута премјештен па је због притиска на крају напустио ГУ и ради у Републичкој тржној инспекцији. Ћућун Младен, са мјеста шефа цивилне заштите, враћен је на послове у скупштинску службу као референт, тужио Драшка због клевете. Синиша Новаковић, ратни војни инвалид 16 година, радио је у Градској управи са радног мјеста паркинг и гараже, премјештен на неке привремене послове. Питање је да ли ти нови људи који су дошли на наша мјеста знају радити послове. Ради млађих покољења, а нас који смо  шиканирани, обраћам се јавности“, рекао је Радуловић.

 

Драган Лукајић, предсједник синдикалне организације Града Бањалуке, рекао је да имају притисак све вријеме, разна подметања, на чланове се врши мобинг.

„Ми имамо притиске цијело вријеме, наши чланови се тјерају да пређу у други синдикат, гдје им се обећавају послови. Ово је дно дна и превршило сваку мјеру што је господин Радуловић након гостовања у емисији премјештен. Стојимо на страни радника и нећемо одустати“, рекао је Лукајић.

 

 

 

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести