НОВОСТИ

Мазалица позвао ПДП да буду принципијелни: Све оно чиме су они “плашили” грађане, сада користи Станивуковић

30/01/2024

Градоначелник Бањалуке и предсједник Градског одбора ПДП Бањалука Драшко Станивуковић поднио је кривичну пријаву против предсједника ГО СНСД-а Владе Ђајића за кривична дјела клевете и изношења личних или породичних прилика, док с друге стране, његове страначке колеге који су народни посланици, од којих неки и његови блиски сарадници, били су горљиви противници усвајања закона по којем сада Станивуковић тужи Ђајића.

 

Рекао је ово у изјави за Срну посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица, истичући да сви имају иста права према законима које усвоји Народна скупштина, па чак и они који су критиковали те законе, али ваља се подсјетити неких изјава посланика ПДП-а, па их упоредити са изјавом Драшка Станивуковића, који је и потпредсједник ПДП-а.

– Кренимо редом. Игор Црнадак, такође потпредсједник ПДП-а, приликом усвајања наведеног закона рекао је сљедеће: “Не смије се угасити свјетло у Српској… слобода говора, право на другачије мишљење и критика власти морају бити право сваког човјека у Републици Српској… овај закон се мора потпуно зауставити, не смије бити усвојен, јер он није питање односа власти и опозиције, него питање нормалног живота и будућности Републике Српске” – подсјетио је Мазалица.

Он је упитао Црнатка да ли његов колега Станивуковић сада гаси свјетло у Републици Српској, да ли гуши слободу говора, право на другачије мишљење и критику његове власти, те да ли угрожава нормалан живот и будућност у Републици Српској?

– Даље, подсјетимо се шта је Небојша Дринић, иначе близак пријатељ и сарадник Драшка Станивуковића, практично његова десна рука, говорио “Право сваког човјека је да слободно мисли и говори”, да је поменути закон “СНСД-ов покушај гушења слободе мишљења”, па цитирао Цицерона: “Што је крај једне империје ближи то су њени закони луђи”, а оптуживао власт да ‘покушава да стави фластер на уста свакоме ко говори оно што им не иде у прилог'”, нагласио је Мазалица.

Ево ако је према Дринићу и Цицерону овај закон толико луд, Мазалица је упитао зашто га примјењује Драшко Станивуковић, гушећи право Владе Ђајића да слободно мисли и говори, којем тужбом ставља “фластер на уста” јер говори оно што “му не иде у прилог”.

– Присјетимо се и ријечи Мирне Савић Бањац, која је и савјетник градоначелника за културу и социјалну политику, која је говорила да је законска криминализација клевете ‘корак уназад’ и да ће служити ‘обрачуну са неистомишљеницима’. Сада видимо да том кораку уназад и обрачуну са неистомишљеником Владом Ђајићем прибјегава и њен страначки, али и радни колега Драшко Станивуковић – навео је Мазалица.

Он је рекао да на крају жели да нагласи да нико не треба да буде изузет од примјене овог закона, па ни Владо Ђајић, Срђан Мазалица или Милорад Додик и да не критикује било кога ко овај закон примјењује, јер су управо посланици СНСД-а током скупштинске расправе говорили да се мора изборити против клевете која загађује јавни простор.

– Али, позивам колеге из ПДП-а да буду принципијелни, па да бар повуку изречено, јер све оно чиме су плашили грађане Републике Српске, сада примјењује њихов страначки колега Драшко Станивуковић – закључио је Мазалица.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести