НОВОСТИ

Медицинске раднице: Крајње је дегутанто да нас градоначелник назива старлетама

22/08/2023

Након што је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић медицинске раднике Универзитетског клиничког центра Републике Српске назвао сСТАРЛЕТАМА, дубоко повријеђене, данас у 11 часова на платоу ове установе, здравствене раднице одржале су петоминутно протест на којем су поручиле Станивуковићу: Ми нисмо СТАРЛЕТЕ, ми спашавамо животе! Срам те било, градоначелниче! Видно изреволтиране у име колектива УКЦ-а новинарима су се обратиле докторица Соња Маринковић и мединицнска сестра Ирена Грабеж.

 

Соња Маринковић, доктор медицине која је запослена у УКЦ-у обратила се испред свих младих љекара и свих других професионалаца женског пола ове установе.

,,Када је у питању изјава градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића од прије пар дана жељели бисмо да кажемо да је та изјава крајње дегутантна и да је крајње непримјерено да се медицинске раднице пореде са учесницама ријалити програма. Поред тога сви сматрамо да је ово непоштовање према припадницама женског пола, али и непоштовање према медицинским радницама које како је и сам градоначелник рекао ‘и дању и ноћу лијече пацијенте хоспитализоване у овој институцији’, поручила је др Сања Маринковић.

Др Маринковић је додала да се у УКЦ-у Српске запошљавају најпеспективнији млади радници и да свакодневно раде на побољшању здравствених услуга и побољшању здравствене услуге пацијентима.

Ирена Грабеж, медицинска сестра у Ургентном центру, која је у овој установи запослена већ 25 година ради поручила је да су разочарани изјавом градоначелника јер је медицинске сестре поредио са старлетама.

 

,,Сестре у Ургентном центру даноноћно се боре за живот пацијената, према томе та изјава није примјерена. Клинички центар има јако добро обучене медицинске сестре, едукован кадар, тако да мислим гдје год да се политика умјеша ту хуманост престаје и овим путем апелујем да се пусте људид а раде свој посао часно и поштено као што су радили до сада.”, јасна је медицинска сестра УКЦ-а.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести