НОВОСТИ

Мирни протест пред Тужилаштвом: Стоп селективној примјени правде!

07/03/2024

Пред Окружним јавним тужилаштвом Бањалука мјештани Доњих Кола одржали су мирни протест због, како кажу, “селеткивне примјене правде”. Већ мјесецима муку муче с недостатком воде, иако су им Водовод и Град Бањалука још љетос обећали да несташице воде бити неће, Доња Кола у и зимским мјесецима муку муче с истим проблемом. Предсједник ове мјесне заједнице Срђан Ћутковић је умјесто рјешења од директора Водовода Предрага Дудуковића добио кривичну пријаву, која је је прецесуирана у рекордном року од 20 дана.

“Данас смо се овдје окупили да изразим незадовољство. Половином мјесеца ми нисмо имали воде и боримо се да имамо воду. Ја сам звао директора Водовода Предрага Дудуковића и тражио рјешење као предсједник Мјесне заједнице јер народ Доњих Кола долази до мене и тражи рјешење за проблем с водом. Рјешење проблема нисмо добили, али јесмо кривичну пријаву против мене коју је поднио лично Предраг Дудуковић”, каже Срђан Ћутковић.

Како Ћутковић наводи кривичну привају је добио због неовлаштеног снимања разговора са директором Дудуковићем у којем је пред 20 мјештана тражио одговор зашто у Доњим Колима и даље нема воде, иако је у систем Бањица уложено милион и двије стотине хиљада КМ, те када мисле ријешити проблем водоснабдијевања.

“Половином децембра људи су дошли код мене у мјесну заједницу, 15- 20 мјештана Доњих Кола јер није било воде. Тада сам рекао да ћемо позвати директора Водовода да видимо шта он каже. Тај разговор неко је снимио и окачио на друштвене мреже и мене су пресудили као предсједника мјесне заједнице да сам неовлаштено снимао, иако ни једну ружну ријеч директору рекао нисам.  Ми нисмо тражили ништа друго, само воду, која је наше основно право у 21. вијеку”, поручује Ћутковић.

Пред Тужилаштвом незадовољни мјештани су се окупили јер је Ћутковић за данас имао заказано суђење које је ипак помјерено за 12. април због штрајка радника, али и убудуће планирају да се окупљају.

“Овдје по  Бањалуци се руши Крајишка кућа, граде се нелегалне раскрснице, ми пољопривредници немамо гдје више да продајемо своје производе, овдје ради ко шта хоће. Прије 7,8 година је донијета одлука да се продају производи у Крајишкој кући, а један човјек дође и ту исту кућу поруши и нико не одговара, нико га не процесуира, а нас обичне грађане су у року 20 дана процесуирали. Градоначелник ради шта хоће, а ниједан кривична против њега није ријешена.”, поручује огорчено Ћутковић.

Милкица Ђукић из Савјета МЗ Доња Кола придружила се окупљеним грађанима и пружила пуну подршку предсједнику мјесне заједнице Срђану Ћутковићу јер како је рекла, он је само у име свих мјештана тражио право на воду, а заузврат је добио кривичну пријаву.

Подршку је пружио и најстарији становник МЗ Доња Кола уз поруку да ово што се против Ћутковића ради је крајње некорекнто, нељудски, непријатно јер  он не заслужује тако нешто.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести