НОВОСТИ

СЛОМ НИЈЕМАЦА ЗА САМО 45 ДАНА: Солунски фронт био једна од раскрсница српског народа |

ЧУВЕНА ПОБЈЕДА Нијемце протјерали из Вишеграда, све мирисало на барут, улице пуне крви… |

СЛАВЕ Божић, Митровдан и Ђурђевдан, али и Бајрам, баба Божана посљедња горанска хришћанка! |

НАЈПОЗНАТИЈИ СРБИН ОТЈЕРАН У ЈАНЧАРЕ Био најмоћнија фигура уз султана, али и миљеник његове жене |

Ученици основних школа кроз игру учили о значају рециклирања пластике и заштити природе |

Сутра у Храму Светог великомученика Георгија дочек чудотворне иконе Пресвете Богородице Брзопомоћнице |

НСРС сутра о Приједлогу резолуције о заштити Срба; Српска уз свој народ на КиМ |

ЗБОГ КРАЉА НА СТРИЈЕЉАЊЕ, АЛИ ЈЕ ПРЕЖИВИО МЕТАК! Голи и везани, али од пјесме не одустају! |

Додик: Српска институционално стабилна, поштује Устав и Дејтонски споразум |

Којић: Политике Додика и Цвијановићеве препознате у свијету |

Нова провокација тзв. косовске полиције у Звечану, возилом ушли у улицу гдје су окупљени Срби (ФОТО) |

Награда за рад и труд: Најбољи студенти Српске у посјети Бечу

06/03/2023


Студијска посјета Бечу најбољих студената завршних година факултета и Академије умјетности Универзитета у Бањалуци награда је за њихов рад и труд, али и прилика да упознају важне институције у овом аустријском граду, истакао је проректор за научно-истраживачки рад и развој Универзитета Мирослав Малиновић.

 

БЕЧ, 6. МАРТА /СРНА/ 

 

Посјета је реализована од 2. до 5. марта, а Малиновић је напоменуо да је организована уз велику подршку шефа Представништва Републике Српске у Аустрији Младена Филиповића.

– Посјета је награда за рад, труд и залагање наших студената током студија, али и прилика да се међусобно упознају и посјете важне институције. Вјерујем да ћемо заједно са Представништвом Републике Српске у Аустрији наставити овакве активности и у годинама које су испред нас – рекао је Малиновић, саопштено је из Универзитета у Бањалуци.

Студент Правног факултета Универзитета у Бањалуци Марко Соломун рекао је да је студијска посјета Бечу била едукативно-туристичког карактера.

Осим туристичких атракција, као што су дворци Белведере и Шенбрун, имали смо прилику да посјетимо и важне институције. Посјета представља подстрек за све нас, али и поруку свим нашим колегама да се труд и рад увијек исплате – рекао је Соломун.

Најбољи студенти завршних година студија на факултетима и на Академији умјетности Универзитета у Бањалуци у студијској посјети Бечу боравили су од 2. до 5. марта. Студенти су имали прилику да посјете Универзитет у Бечу, Градску вијећницу, те Парламент Аустрије.

Посјетили су Представништво Републике Српске у Аустрији, те присуствовали пријему поводом дана проглашења првог Устава Републике Српске, али и сједиште ОЕБС-а, те разговарали са амбасадором БиХ при ОЕБС-у у Бечу Синишом Бенцуном.

Посљедњег дана боравка у Бечу студенти су имали прилику да уз вођени обилазак Златана Стојадиновића посјете јединствену историјско-туристичку туру под називом “Стопама Срба у Бечу”.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести