НОВОСТИ

У Булевару у Бањалуци одржана 13.народна трибина покрета Одбрана Српске

19/04/2024

У МЈЕСНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ БУЛЕВАР, 19. АПРИЛА 2024. ГОДuИНЕ ОДРЖАНА ЈЕ 13. НАРОДНА ТРИБИНА ПОКРЕТА „ОДБРАНА СРПСКЕ“ ПОД НАЗИВОМ „УГРОЖЕНА СРПСКА – ОДЛУЧАН ОДГОВОР“

 

 

У сједишту Мјесне заједнице Булевар, заједно са становницима мјесних заједница Побрђе и Кочићев Вијенац, одржана је 13. трибина Покрета „Одбрана Српске“. Трибина је отворена инторнирањем химни „Моја Република“ и „Боже правде“, као и минутом ћутања за погинуле и умрле борце Одбрамбено – отаџбинског рата.

Домаћин, Драган Стојић, борац Одбрамбено – отаџбинског рата, захвалио је што се трибина одржава у Мјесној заједници Булевар и пожелио да нам се никад не понове страдања из претходних ратова.

Председник борачке организација МЗ Булевар, Владимир Пудар, захвалио је што је трибина организована и у његовој мјесној заједници, нагласивши да је Булевар насеље породица официра и подофицира, као што су породице генерала Новице Симића и народног хероја Милана Тепића. Ово је насеље које је прихватило многе избјеглице у Одбрамбено – отаџбинском рату. Борачка организација даје пуну подршку предсједнику Републике Српске, господину Милораду Додику.

Предсједник и оснивач Покрета „Одбрана Српске“, др Дарко Матијашевићм, у свом обраћању нагласио је да јединство народа Српске показује добронамјерност суживота и жеље за мирно превазилажење кризне ситуације на просторима БиХ, уз примјену легалних метода, придржавајући се нормативно – правних стандарда. Митинг подршке институцијама Републике Српске одржан у Бањалуци 18.04.2024. показао је јединство и слогу народа, као и пуну подршку легално изабраном руководству Републике Српске. Грађани Републике Српске својим присуством су показали какав облик државности заслужују и ко треба да управља Републиком Српском и њеним ресурсима. Заједно смо основали и одбранили Републику Српску, заједно ћемо је и одржати, у спрези са народом и Српском православном црквом.

Савјетница предсједника Републике Српске проф. др Нина Сајић, рекла је да је тешко говорити пред оваквим скупом, на чијем челу су тако добро организовани официри и команданти. Истакла је да предаје на Универзитету у Бањалуци и да јој је част што припада генерацији која даје подршку руководству Српске. Такође је нагласила да је упрво дошла са скупа еминентних интелектуалаца на којем је једногласно закључено да академска заједница Републике Српске осуђује злоупотребу Организације уједињених нација.

Пензионисани пуковник Микајло Митровић, представљајући борце и официре ВРС, истакао је да је поносан што је био припадник ВРС и помоћник Министра одбране Републике Српске. Борци и припадници ВРС су много дали у стварање Републике Српске и спремни су да стану иза руководства Републике Српске.

Модератор трибине Александар Убовић, потпуковник ВРС, затварајући трибину закључио је: „Ми потомци родољубивог народа стојимо уз предсједника Републике Српске господина Додика. Живјела Републике Српска!“

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести