НОВОСТИ

Неизвјесна сједница Скупштине града Бањалука; Градоначелник није доставио материјале

10/01/2024

Ванредна сједница Скупштине града Бањалука требала би бити одржана сутра са почетком у девет часова, а пред бањалучким одборницима требала би се наћи једна једина тачка која се односи на реалокацију буџетских средстава, како би се исплатиле обавезе. Ипак, материјала за сједницу које треба да достави градоначелник Станивуковић нема.

Да материјале треба доставити градоначелник, потврдио је и градски менаџер Бојан Кресојевић за “Независне” као и  да је сутрашњу сједницу заказала Скупштина, али да материјал за исту треба да достави кабинет градоначелника.

Када је ријеч о платама за раднике Градске управе Кресојевић истиче да није сигуран колико ће у реалокацији бити средстава за њихову исплату.

“Мени још није познато да ли ће исплата плата бити уврштена у реалокацију, с обзиром да је потребно много средства за исплату остале социјале и приоритета, те ја у овом тренутку не могу рећи ништа више по том питању”, казао је Кресојевић.

Такође, сутра ће се са почетком од 13.30 одржати 38. скупштински колегијум за 26. редовну сједницу Скупштине града.

Љубо Нинковић, предсједник Скупштине града Бањалука каже: “Законом је предвиђено да материјал припрема Градска управа, њима је остао задатак да исти доставе Скупштини, ми још нисмо добили ништа иако је законски рок да се материјал достави 24 сата прије сједнице”.

Када су у питању реалокацвије, како Нинковић каже, он не зна који је износ средстава за реалокацију.

“Оно што знам из медија јесте да је градоначелник спомињао да је у питању девет милиона, онда мислим да то може покрити све обавезе које је он претходно наводио”, казао је Нинковић.

Он је претходно казао да је градоначелник дванаесту плату потрошио на нешто друго за шта ће кривично одговарати, а како каже још је при том мишљењу.

“Главна одговорност за плате је на градоначелнику и Градској управи. Они су 01. јануара 2023. године знали тачан број радника и знали су колико новца треба за 12 плата, шта се десило у међувремену? Да ли су они негдје друго потрошили тај новац? Да ли су запослили још радника мимо буџета? Ово представља озбиљно кривично дјело, мени је јако жао што су радници доведени у ову ситуацију, јер је буџет за њихове плате на вријеме изгласан”, казао је Нинковић, те додао да је са аспекта професионалца то врло неодговорено, док му је са аспетка човјека веома жао тих људи.

“Тешко да ми реалокацијом можемо помоћи у овом случају, зато што то закон није предвидио, али онда градоначелник мора рећи зашто је дошло до овог”, казао је Нинковић.

 

 

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести