НОВОСТИ

Нинковић директан: Градоначелник сноси одговорност за могуће пропадање Акване

16/06/2023

Љубо Нинковић, предсједник Скупштине града Бањалука на данашњој конференцији изнио је јасне ставове о приоритетима града, наглашавајући да Аквана има већи значај од Љетне позорнице. Нинковић је поручио да је за одржавање сједнице како би се ово питање што хитније ријешило, али да прије тога градоначелник Драшко Станивуковић мора да донесе неопходне акте.

 

 

Нинковић је истакао како је скупштинска већина, предвођена СНСД-ом, понудила рјешења која би ослободила Аквану од тренутног милионског дуга, али градоначелник није показао спремност за сарадњу нити компромис.

“Сазивање сједнице није проблем, ми смо спремни за то. Међутим, градоначелник Станивуковић није нам доставио потребне акте, што чини овај корак немогућим”, нагласио је Нинковић. “Чим нам градоначелник упути акте, одмах ћемо сазвати сједницу.”

Нинковић је изразио спремност да понуди могућности за рјешавање ситуације, при чему је нагласио да је први корак на градоначелнику. Истакао је да ће градоначелник бити искључиво одговоран уколико се нешто догоди и да никоме није у интересу да Аквана остане у тренутном стању.

Нинковићеве изјаве јасно указују на његову посвећеност проналажењу одрживог рјешења за Аквану, која је витални ресурс за град. Док Љетна позорница има своје мјесто у културном животу Бањалуке, приоритет треба бити на спашавању и обнови Акване, како би се осигурало дугорочно благостање града.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести