НОВОСТИ

Нинковић: Градоначелник злоупотребљава своје надлежности

06/09/2023

Предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић изјавио је да је градоначелник Драшко Станивуковић злоупотријебио надлежности када је ријеч о одлуци о цијенама паркинга у граду, да својим потезима деградира парламент и збуњује грађане, те најавио нове кривичне пријаве.

 

 

Нинковић је нагласио да је Станивуковић прекршио два закона и Устав Републике Српске, као и да је са својим сарадницима правилником дефинисао цијене за које немају надлежности, те нису навели да ће ово бити објављено у “Службеном гласнику”, него само да се примјењује од 15. августа.

Он је појаснио да одлуке које нису објављене у “Службеном гласнику” не могу да се примјењују, а правилник је злоупотријебљен и пуштен у примјену.

– Градоначелниче, ви сте злоупотријебили правилник и пустили га у примјену. Три или четири дана је правилник примјењиван, а ви сте људима наплаћивали веће цијене – навео је Нинковић, те подсјетио да је због овога поднио кривичну пријаву против градоначелника.

Према његовим ријечима, након кривичне пријаве Станивуковић је одлучио да донесе одлуку о бесплатном паркингу без икаквог писаног трага.

– Градоначелник крши сва права и прописе и понаша се као да је каубој, а ово све је његов Дивљи запад – поручио је Нинковић током скупштинске расправе о информацији о поскупљењима паркинга у Бањалуци.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести