НОВОСТИ

Нинковић: Градоначелнику потребно уручити медаљу за сво глуматање. На састанцима говори једно пред медијима друго

31/01/2024

Градоначелнику потребно уручити медаљу за сво глуматање у јавном простору зато што све што изговори на консултативним састанвцима не подудара добрим дијелом са оним што касније изнесе у јавност, рекао је предсједник Скупштине Града Љубо Нинковић.

 

 

Станивуковић је након одржаног састанка рекао како предсједник Скупптине не ради свој посао те да се противи одржавањима сједница Града, а што је Нинковић оштро демантовао.

“Градоначелнику је јасно речено да нико од нас нека проблема с одржавањем сједнице. Нико није против сједнице, ни одборници ни скупштинско руководство. Није било ситуација ни прилике да у нормалним околностима закажемо сједницу колегијума. Одвукао је читаву ову седмицу у свађалачкомтону како бисмо и сутра вјероватно имали разлог за свађу. Вјероватно ће и сутра направити неки нови перформанс”, казао је Нинковић.

Нинковић је опет нагласио како нико, ни руководство Скупштине ни одборници нису против одржавања сједнице. Како он додаје још, на одржаном састанку без консултација са свим одборницима није могао утврдити тачан датум одржавања, а што ће урадити одмах по обављеним консултацијама, а што је Станивуковић презентовао као информацију да скупштинско руководство не жели одржавати сједнице.

“Јутрос смо видјели и пољопривредне произвођаче који траже своја средства, а која су обезбијеђена те је признао да нема новца”, рекао је Нинковић.

Нинковић је казао како се Станивуковић користи свим могућим средствима како би усвојио незаконити ребаланс.

“Видим да је прибавио одређене папире као и изјаве неких савјетника предсједника НСРС, а нама у сали је рекао да има тумачење руководства Народне скупштине да је могуће усвојити ребаланс. Када сам га питао, добро да ли сте ви рекли руководству Скупштине да тумачи законе. Зар није требало да законодавни орган упути иницијативу према НСРС И да она као аутентични тумач закона каже своје мишљење онда је рекао па да, да имате то свуда објављено у медијима”, говори Нинковић.

Предсједник Скупштине је нагласио како је главни кривац за тренутно стање у граду управо градоначелник који на вријеме није доставио потребне документе.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести