НОВОСТИ

Нинковић: Изједначићемо субвенције родитељима чија дјеца похађају приватне вртиће с цијеном коју плаћају родитељи у државним вртићима.

29/02/2024

Предсједник Скупштине града Љубо Нинковић поручио је родитељима чија дјеца похађају приватне вртиће да ће доћи до изједначавања субвенција родитељима чија дјеца похађају приватне вртиће у односу на цијену коју плаћају родитељи чија дјеца похађају државне вртиће.

 

 

 

“Нисам никад више чуо лажи од градоначелника као што је то данас. Јасно поручујем родитељима да нема потребе да их он препада, нису родитељи криви што нема довољно смјештајних капацитета”, поручио је Нинковић након изјаве градоначелника Станивуковића који је рекао да не може доћи до изједначавања субвенција родитељима чија дјеца иду у приватне вртиће.

 

“Није изградио ниједан вртић, и важно је да родитељи добију субвенцију како би се цијене изједначиле са онима који плаћају родитељи чија дјеца похађају државне вртиће”, каже Нинковић.

 

Нинковић је рекао да ће на идућој сједници трећа тачка бити стопа пореза непокретности те да уколико Станивуковић не изађе пред говорницу и каже јавно да одбија да изједначи субвенције, стопа пореза ће ићи 50 посто и ниже, па у том случају нека види шта ће.

 

“Планирао је стопу пореза у буџету не консултујући се с одборницима на шта ће то ићи, залажем се да тај приход иде искључиво за суфинансирање родитељима чија дјеца иду у приватне вртиће”, јасан је Нинковић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести