НОВОСТИ

Нинковић јасан: „Насиље не би требало да буде ичији избор“

30/06/2023

Предсједник Скупштине града Бањалука, Љубо Нинковић објавио је на свом Фејсбук профилу видео гдје је изразио потребу да сумира протеклих неколико дана и јасно искаже своје мишљење о недавним насилним инцидентима који су потресли политичку сцену.

 

 

“Насиље не би требало да буде ичији избор, а поготово не избор представника власти на било ком нивоу”, написао је Нинковић, наглашавајући важност одговорног понашања и интегритета у политици.

У вези с недавним догађајима, Нинковић је изразио став да градоначелник треба да преузме одговорност за своја дјела и упути извињење осталим оштећеним особама.

“Мени извињење не треба, али мислим да је то најмање што градоначелник може да уради за остале оштећене у његовом насилном дјеловању”, истакао је Нинковић.

Додатно, предсједник Скупштине града је критиковао потезе градоначелника, указујући на злоупотребу ресурса грађана Бањалуке. Нинковић је истакао да су неки од злоупотријебљених ресурса, попут столице и возила, заправо имовина грађана Бањалуке, те да њихово неовлаштено кориштење представља неприхватљиво понашање.

“Никоме, па ни вашем шефу Клуба, ни вашим члановима Клуба није било јасно због чега сте увели људе, односно због чега сте злоупотријебили одређени дио људи, увели их у сали и довели ове људе у ситуацију да им се псују мајке, сестре и жене и тако даље”, навео је Нинковић, осуђујући такво понашање.

Он је нагласио да не би требало да се дозволи да се грађани, поготово унутар институција, обрачунавају на такав начин, подсјећајући градоначелника да поштује институције и грађане.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести