НОВОСТИ

Нинковић јасан: Нећу да обилазим ресторане и кафане како бих скупио одборнике

24/10/2023

Предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић након отказивања сједнице обратио се јавности те је оштро критиковао одборнике у Скупштини града због којих је отказао редовну сједницу Скупштине Града.

 

 

“Данас сам био у незгодној ситуацији да читав дан скупљам већину за кворум, за доношење одлука и за почетак рада. Нисмо били у прилици ни да одржимо Комисију за избор и именовања која је била заказана јутрос за 8 и 10, како бисмо дефинисали тачке, а у складу с Пословником и предложили према Скупштини Града, тако да смо због тога каснили и са почетком Скупштине.
У 14 часова када смо договорили наставак сједнице, имао сам само 7 одборника у 14 часова и 15 минута и сматрам да је ово озбиљна доза неодговорности свих одборника према грађанима који су их бирали, према послу на који су се обавезали. Уз сва образложења која сам данас чуо и да неко ради у приватној фирми и да има посла у јавној институцији и с људске стране то могу да разумијем али однос који они или обећања која дају грађанима морају испоштовати у скупштинској сали”, јасан је био Нинковић.

Нинковић додаје да је кашњење од 15, 20 минута или пола сата било до одборника те да су на њега покушали извршити притисак јер су одборници како каже, имали “било каквих обавеза” је заиста неодговорно те је зато прекинуо сједницу и у договору са градоначелником покушаће организовати наставак сутра за 10 сати.

“Ово сам данас све урадио како бих показао одборницима како морају поштовати и институцију градоначелника и предсједника Скупштине и институцију Скупштине и грађане коју си их бирали. Ово што раде показује да је њима успутни посао и успутна обавеза, појаве се на пола сата дискутују око онога што се њих тиче и више се не појаве.”, каже Нинковић.

Нинковић је истакао да му није у интересу да се сједнице не одржавају, али околности у којима функционише су заиста тешке, те неће себи дозволити да обилази ресторане и кафане у околини Градске управе како би скупио довољан број одборника да крену са радом.

Нинковић је искористио прилику те се захвалио одборницима који одговорно раде свој посао и одвајају своје драгоцјено вријеме да дођу и дискутују о раду.

“Остале одборнике који не долазе на сједнице уколико се буде понављало почећу лично да критикујем и да тражим личне одговорности. Са градоначелником сам договорио да ћу преузети одборнике скупштинске већине, а он тако рећи скупштинске мањине да разговарају и на који начин ћемо моћи да утичемо на озбиљност свега овога те да вратимо дигнитет институцији градоначелника тако и Скупштини града”, закључује Нинковић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести