НОВОСТИ

Нинковић: Како Станивуковићу није требао ребаланс за субвенције тетки, за Самарџића и Брену?

02/01/2024

Драшко Станивуковић је свјестан да, ако му се не усвоји ребаланс на начин на који он хоће, он је у озбиљној кривичној одговорности због ненамјенског трошења новца, рекао је за АТВ Љубо Нинковић, предсједник Скупштине града Бањалука.

 

 

„Ово све што имамо као представу ових дана је само покушај да се тај човјек спаси кривичне одговорности јер је свјестан да је ненамјенско трошење и злоупотреба положаја кривично дјело, за које је он потписао изјаву о фискалној одговорности“, рекао је Нинковић коментаришући најаву градоначелника Бањалуке да од 5. јануара неће бити јавног превоза, плата у градским установама и исплате за туђу његу уколико се не усвоји ребаланс буџета.

Он је казао да Станивуковић не одустаје од своје сулуде идеје да покуша себе да представи као жртву.

„По закону ребаланс за 2024. у 2023. години по закону није могућ. То је просто неизводиво и та рјешења која он предлаже није могуће извести“, рекао је Нинковић.

Сва ова бука и вјештачка криза је изазвана да би он покушао да оправда себе и да каже нема социјалних давања, нема пољопривредним произвођачима, нема плата, истакао је Нинковић у изјави за АТВ.

„Знате зашто нема? Зато што он неће да исплати те ствари јер их је потрошио. Како му није требао ребаланс кад је својој тетки исплаћивао за фризерски салон за субвенцију. Не треба му ребаланс за Лепу Брену, Жељка Самарџића и Бијело дугме на које је потрошио 500.000 КМ? Не треба му ребаланс за 700.000 за мост у Трапистима. За то све му не треба ребаланс, али за ствари које су законски обавезне, које су предвиђене у буџету, он је то потрошио на неке друге ствари и сад има проблем јер му недостаје новца“, изјавио је предсједник Скупштине града Бањалука.

“Скупштина неће подржати Станивуковићев криминал“

За то све, сматра Нинковић, Станивуковић ће покушати да се извади тако што ће пробати да оптужи Скупштину града.

„У буџету је за пољопривредне произвођаче предвиђено 1.300.000 КМ кроз субвенције, није им исплатио ништа. Ја те људе разумијем и подржавам, јер се само боре за свој новац“, изјавио је Нинковић.

Поручио је да ниједан одборник више неће бити уцијењен и неће на овакав начин да преговора са Станивуковићем, те је додао да је Скупштина одрадила оно што је било предвиђено, усвојила је буџет и да пустила Станивуковића да ради.

„Ако неће да ради свој посао, онда ћемо га опозвати. Ако не зна да ради свој посао, нека да оставку“, поручио је Нинковић.

Остале Вијести