НОВОСТИ

Нинковић одговорио синдикалцима ГУ: Скупштина је усвојила буџет, дајем пуну подршку радницима и Синдикатима, придружује се штрајку радника

04/01/2024

Предсједник Скупштине Града Љубо Нинковић одговорио је на отворено писмо Синдикалне организације Града Бања Лука, чији представници су упозорили на могући штрајк уколико им се не исплати децембарска плата. Нинковић је јасно навео како је Скупштина Града 29.12.2022. године, а на приједлог градоначелника усвојила буџет у којем је испланирана исплата 12 плата за запослене у Градској управи и градским установама.

 

Нинковић у одговору даље напомиње како је Скупштина тог 29.12. 2022. године закључком обавезала градоначелника да свим радницима линеарно повећа плате у износу од 150 КМ.

„По Закону о локалној самоуправи Репзблике Српске градоначелник је задужен за извршење буџета, те уколико у предвиђеном року не изврши исплату децембарске плате за претходну годину, лично ћу поднијети кривичну пријаву против одговорног лица, тј. Градоначелника и надлежних у Одјељењу за финансије“, наводи предсједник бањалучке Скупштине даље у тексту.

Он је овим путе такође исказао пуну подршку синдикалним организацијама Градске управе Бања Лука и уколико је потребно, како наводи, и сам ће се придружити и подржати најављени штрајк радника у циљу остваривања њихових права.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести