НОВОСТИ

СЛОМ НИЈЕМАЦА ЗА САМО 45 ДАНА: Солунски фронт био једна од раскрсница српског народа |

ЧУВЕНА ПОБЈЕДА Нијемце протјерали из Вишеграда, све мирисало на барут, улице пуне крви… |

СЛАВЕ Божић, Митровдан и Ђурђевдан, али и Бајрам, баба Божана посљедња горанска хришћанка! |

НАЈПОЗНАТИЈИ СРБИН ОТЈЕРАН У ЈАНЧАРЕ Био најмоћнија фигура уз султана, али и миљеник његове жене |

Ученици основних школа кроз игру учили о значају рециклирања пластике и заштити природе |

Сутра у Храму Светог великомученика Георгија дочек чудотворне иконе Пресвете Богородице Брзопомоћнице |

НСРС сутра о Приједлогу резолуције о заштити Срба; Српска уз свој народ на КиМ |

ЗБОГ КРАЉА НА СТРИЈЕЉАЊЕ, АЛИ ЈЕ ПРЕЖИВИО МЕТАК! Голи и везани, али од пјесме не одустају! |

Додик: Српска институционално стабилна, поштује Устав и Дејтонски споразум |

Којић: Политике Додика и Цвијановићеве препознате у свијету |

Нова провокација тзв. косовске полиције у Звечану, возилом ушли у улицу гдје су окупљени Срби (ФОТО) |

Нинковић одговорио Станивуковићу: Нећемо учествовати у накарадној игри

23/05/2023

“Нека га буде срамота што прозива друге људе”, изјавио је данас Љубо Нинковић, предсједник Скупштине Града Бањалука реагујући на данашње изјаве градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића. Нинковић је нагласио да Станивуковић свјесно крши Закон о локалној самоуправи и управи Републике Српске, а што покушава заташкати.

 

 

„Људи који су овлаштени од стране градоначелника не могу давати радне налоге радницима, не могу потписивати дисциплинске поступке, не могу потписивати евиденције о присуству на послу, не могу вршити оцјењивање радника због кога долази до унапређења радника. Ја имам информацију да задњих неколико мјесеци људи напредују на основу тога, а тиче се потписивања позитивних оцјена за раднике. Они не могу потписивати ни негативне оцјене, а онда знамо да долази до дисциплинског поступка и на основу тога. Ти људи не могу бити обрађивачи званичних докумената, а Закон локалне самоуправе и управе каже да је Градска управа надлежна за достављање докуманата Скупштини Града. Самим тим поставља се питање уставности и законитости свега онога што је Скупштина усвајала”, казао је Нинковић на данашњој пресс конференцији.

Нинковић је додао како је Божана Шљивар, савјетница у Кабинету градоначелника за финансијско управљање и контролу овлаштена од стране градоначелника да потписује акте. Осим Шљивареве, градски менаџер Бојан Кресојевић парафира сваки документ на ком треба стајати потпис градоначелника Станивуковића.

Према члану 63. Закона о локалној самоуправи тачка (4) Градоначелник може да постави градског менаџера и градског архитекту, односно просторног планера за рад на припреми и реализацији развојних програма и пројеката, којима се подстиче економски развој, обезбјеђује заштита животне средине, одрживи развој, подстичу предузетничке иницијативе, јавно приватно партнерство, доносе акти просторног планирања и иницирају измјене прописа ради стварања подстицајног амбијента за развој града.

 

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести