НОВОСТИ

Нинковић одговорио Станивуковићу: О свему овоме грађани ће да суде кроз изборе

10/11/2023

Предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић након тврдњи градоначелника Драшка Станивуковића да Нинковић опструише град, односно завршетак радова на кружној раскрсници код Крајишке куће, поручио је Станивуковићу да ће након завршетка свог мандата моћи погледати грађане у очи јер је указао на све неправилности и незаконитоисти које Станивуковић ради те је поручио да је његова обавеза као предсједника Скупштине да обавијести Тужилаштво и надлежне органе.

“Драшко Станивуковић има само подршку једне четвртине грађана Бањалуке, за њега је гласало 50 хиљада људи, а осталих 150 хиљада људи су, нажалост, постали таоци његове политике и бахатог понашања. Моја обавеза као предсједника Скупштине и предсједника законодавног органа је да пратим рад Градске управе и ако није у складу са законом моја морална обавеза је, ако ништа друго, да обавијестим Тужилаштво о евентуалним сазнањима о криминалу и оно што није у складу са законом”, рекао је Нинковић.

Нинковић је додао да тренутни мандат кад год заврши сигурно ће моћи погледати грађане у очи јер је урадио све што је до њега, те је обавијестио јавност и Тужилаштво о поменутим кривичним дјелима градоначелника Станивуковића.

“Да ли је ту дошло до кривичног дјела до злоупотребе службеног положаја, ненамјенског трошења средстава, то није на мени, ја нисам истражни орган, али сам на то указао оним органима који треба да проведу истрагу. и ако се то испостави као тачно ја сам очигледно оправдао све оно што су грађани од мене очекивали”, поручио је Нинковић.

Предсједник Скупштине каже да га грађани стално сусрећу на улици и пружају подршку у раду јер су грађани све свјеснији тешке ситуације и бахатог понашања градоначелника.

“Бахато понашање, ненормалне нове саобраћанице и све ово с чим се задњих 15 дана сусрећемо И сада имамо ситуацију да је за то покушао да оптужи Скупштину Града, мене лично, да тражи разлоге због чега кад је видио своју пропаст да наорави неку варијанту прелазног рјешења и на крају ће морати признати да овај једносмерни саобраћај није ништа учинио”, каже Нинковић.

“То је саобраћајница која никада била оптерећена и онда сте имали његову изјаву да ће он да покуша да оптерети ону саобраћајницу која није оптерећена. И шта сте онда добили као резултат, људи само прођу кроз ту саобраћајницу јер нико се не задржава у центру. Имамо само потпуни промашај. И пошто је видио претходних дана да је то немогуће и да му се није исплатило покушава да оптужи мене и СНСД и све друге политичке партије скупштинске већине како би он само испао жртвено јагње. О свему овоме грађани ће да суде кроз изборе и та подршка о којој он прича опада и да то није на задовољавајућем нивоу”, закључио је Нинковић.

Коментари

0

Пошаљи коментар

Остале Вијести