НОВОСТИ

Нинковић поднио кривичну пријаву против Станивуковића: Школа у Ади -највећа крађа у његовом мандату

07/11/2023

Предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић поднио је кривичну пријаву против градоначелника Бањалуке, Драшка Станивуковића, због расписивања нове јавне набавке за извођење непредвиђених радова на изградњи основне школе “Вук Стефановић Караџић” у насељу Ада, вриједности око 800.000 КМ. Нинковић је раније од градске администрације тражио доказе из тендерске документације, али до данас,  није добио тражену документацију.

 

 

 

“Данас сам поднио кривичну пријаву, као што сам и обећао, и очекујем да Тужилаштво обави свој посао у складу са законом. Милада Шукало и Бориша Мандић су неуспјешно покушали да бране градоначелника Станивуковића, али нису пружили никакве аргументе који би оспорили моје тврдње. Ово је највећа пљачка Бањалучана током његовог мандата. Нисам видио реакцију Миладе Шукало и Борише Мандића када је градоначелник поставио слова на школу и послао школи фактуру од 11.000 КМ, говорећи да то треба да плати директорица”, додао је Нинковић.

 

Нинковић истиче да још увијек није добио грађевинску књигу и дневник те тврди да је Бањалука “отета”.

 

“Овај Град је нажалост отет, киднапован, а ми грађани смо постали таоци хору бањалучких дјечака који дјелују у својим интересима. Они мијењају саобраћајне траке као да смо овце, троше наш новац, поскупљују паркинге, одузимају паркинг мјеста, воду, гријање, и доводе нас у ненормалну ситуацију. Кривичном пријавом тражим од Тужилаштва да врате закон и ред у Бањалуци те покажемо да је Република Српска правна држава. Хор бањалучких дјечака очигледно не мари за законе, немају стида и не боје се Бога”, закључио је Нинковић.

 

Подсјећамо, Градоначелник Станивуковић је расписао нови тендер за непредвиђене радове на школи у Ади, иако су ти радови већ били обухваћени постојећим пројектом. Нинковић је претходно захтијевао да Станивуковић достави грађевинску књигу и дневник како би се провјерили захтјеви извођача или инвеститора за исправке које су наведене.

 

“Ако таквих информација нема у документацији, коју је требао потврдити надзорни орган, Станивуковић свјесно обмањује јавност и покушава да 800.000 КМ себи стрпа у џеп”, , тврди Нинковић.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести