НОВОСТИ

Новац из Града Бањалука потрошен у ко зна шта, Градска управа тражи кредит да закрпи рупе у буџету

19/12/2023

Градоначелник Драшко Станивуковић ових дана нема одговоре на незаконито трошење средстава из градске касе док градски менаџер Бојан Кресојевић покушава “опрати” руке од кршења закона. Новац потрошен у ко зна шта, а потражује се кредит.

Тако Кресојевић ни данас нема одговор на Записник буџетске инспекције који крије као змија ноге, а којим је јасно утврђено кршење закона и незаконито трошење новца грађана Бањалуке, који је у посједу нашег портала, а који се цијело вријеме налази на интерном диску радника Градске управе (који је неко грешком послао на поменути диск).

Наиме, први човјек Града и градски менаџер планирају да одборници усвоје консолидовани шестомјеселни извјештај о извршењу буџета и ребаланас иако је буџетска инспекција утврдила низ незаконитости и казнила Градску управу јер незаконито троши буџетски средства. На овај начин Станивуковићев и Кресојевићев план јесте да одговорност за свјесно кршење закона пребаце на одборнике.

Кресојевић није ни дао одговор на питање новинара да ли кредит који потражују планирају искористити за нагомилане минусе и губитке, а које је и сама инспекција утврдила.

Тако на примјер, буџетска инспекција је утврдила 16 ставки из буџета на којима је дошло до кршења закона, односно до трошења новца у ко зна које сврхе:

Предвиђени расходи од стране Градске управе за сручне услуге у области културе су НУЛА КМ, док су утрошена средства износила скоро 130.000 КМ.

За грантове -покровитељство и спонзорства градоначелника планирано је 52.000 КМ, а градоначелник је потрошио укупно 308.500 КМ.

Кад се наведене ставке погледају јасно је да Градска управа на челу с градоначелником Драшко Станивуковићем новац грађана троши и распоређује како њима одговара, без икаквих законских процедура или извјештаја према грађанима, али ни одборницима.

Сума сумарум – добар дио новца потрошен је на мостове преко којих нико не смије прећи јер их држе гњиле греде, пјешачке платформе које су постале рели стазе због измјене саобраћаја као и незакониту градњу и рушење. И док Кресојевић покушава испеглати криминал у Градској управи, а који је потврдила и буџетске инспекција, новца у градској каси ни за оне најосјетљивије категорије нема.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести