НОВОСТИ

Обиљежена 31 година од битке за Бањ брдо

21/04/2024

Данијела Симеуновић Панић имала је седам година када је њен отац Славко живот изгубио бранећи кућни праг. Захвална је и на тих седам година успомена које је са њим створила.

 

 

– Да кажемо да смо поносни, нисмо баш, али захвални јесмо, јер све оно у чему ми данас живимо, у миру, слободи је њихова заслуга. Они су платили најскупљу цијену – каже Данијела Симеуновић Панић, кћерка погинулог борца.

Дјеца и породице погинулих бораца прошли су много тога. Морали су много тога да превазиђу сами и да нађу начина да наставе да живе даље. Оно што мора да се одржи је сјећање на јунаке.

– Поред свих својих особина, врлина и личних карактеристика, највриједнија, најчаснија и најпоноснија јесте особина да сам син  погинулог војника који је дао свој живот за Републику Српску, а у којој сам тада имао 10 година – прича Бранислав Шушљик, син погинулог борца.

– На младима свијет остаје и ми желимо да наставимо, да се ово никада не заборави, не смијемо овакве ствари никада заборавити и увијек да их помињемо јер они су наши хероји – поручује Миленко Мићановић, син погинулог борца.

На данашњи дан 1993. године 33 борца су погинула на Бањ брду на Мајевици. Бранећи своју домовину. Жртве су то које не смију бити заборављене.

– Да смо били на територији српске земље, да смо бранили око 3.000 српских становника, ту није било муслиманских становника, бранили смо се на своме што се каже, а поднијели смо толике жртве – истиче Боривоје Ђокић, ратни командант Првог пјешадијског батаљона Друге мајевичке бригаде.

– Док се ми њих будемо сјећали, живјеће они и слобода за коју су дали своје живот, а сигурно и Српска. Наша је обавеза да се уозбиљимо, ујединимо и сложимо и да Републику сачувамо, прије свега због њих, то смо њима прије свега дужни, а дужни смо и самим нама и будућим генерацијама – изјавио је Радан Остојић, предсједник БОРС-а.

Данас многи из Сарајева и бијелог свијета покушавају да пониште Републику Српску, уносећи немир међу народ. Морамо остати заједно те да и даље будемо на бранику своје отаџбине како би сачували своју Републику Српску, кажу у Борачкој.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести