НОВОСТИ

Обиљежена школска слава Свети Сава

27/01/2024

Као прави домаћини малишани су, са наставницима и учитељима, дочекали госте уз културно-умјетнички програм. Десетогодишња Невена и њене двије сестре пјевају у школском хору, а каже да се за овакве празнике додатно увелича осјећај заједништва, слоге и припадности.

 

 

– Школска слава за мене пуно значи, сви се окупимо и славимо великог свеца као што је Свети Сава – каже Невена Црљић, ученица.

Данас су једнако важне исте вриједности као и у вријеме живота и дјеловања Светог Саве и то је пут којим треба да идемо, порука је са обиљежавања школске славе.

– Ако је икад било битно бити на путу светосавља можда је данас најбитније. Било је увијек у историји тешких момената, али бар за наш народ српски овдје мислим да је данас најбитније, а Свети Сава је увијек позивао на слогу – каже Мирослав Попржен, директор ОШ “Свети Сава” Бањалука.

– Ученици, просвјетни радници организују манифестације које су у духу православља, учења, јачања образовања, његовања културе и традиције, истовремено спремни да идемо даље и да се ухватимо у коштац са свим промјенама – истиче Жељка Стојичић, министар просвјете и културе.

Након свечане приредбе, уз молитву се ломио славски хљеб у част првог српског просвјетитеља.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести