НОВОСТИ

Обустављена истрага у афери “кисеоник“; УКЦ: Станивуковић могао изазвати катастофалне посљедице

14/10/2023

Обустављање истраге Републичког јавног тужилаштва Републике Српске у случају непостојеће афере “кисеоник“ доказ је да је Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке својим несавјесним поступцима вјештачки и популистички умало изазвао катастрофалне посљедице по пацијенте обољеле од ковида, навели су у саопштењу из Универзитетског клиничког центра Републике Српске.

 

 

Имајући у виду одлуку тужилаштва, здравствени радници УКЦ Републике Српске, руководство на челу са проф. др Владом Ђајићем огласили су се саопштењем за јавност.

“Својим гнусним лажима да се у УКЦ Републике Српске користи неисправан кисеоник Станивуковић је у јеку пандемије изазвао страх и панику међу пацијентима и њиховој родбини те сузе и стрес нас здравствених радника“, поручено је у саопштењу.

Како су навели, тих дана свједочили су агонијама пацијената, родбине и њих радника.

“Самим тим поступцима, свакодневним перформансима те театралним пријавама очито је желио да преко жртава дође до републичке власти као што је преко мртвих дошао до власти у Бањалуци. Нашом правовременом реакцијом, помоћи пријатеља, институција и фирми из свих дијелова БиХ избјегнут је најцрњи сценарио чије су размјере могле надмашити оне најгоре из протеклог рата“, наведено је у саопштењу.

Како су додали у саопштењу, требало би да је срамота и Станивуковића и предсједника свих странака “који су на митингу у Бањалуци тражили да се ухапсе премијер, министар и директор УКЦ Републике Српске због кориштења кисеоника, за којег ће се испоставити да је исправан и који је спасио хиљаде живота“.

“Радници УКЦ-а се надају да ће сви они који су ширили страх и панику и пацијенте доводили у опасност одговарати пред истражним органима Републике Српске“, поручили су из УКЦ-а.

Из УКЦ-а су још додали да ће се овим поводом у уторак, 17.10.2023. године, јавности обратити директор УКЦ-а Владо Ђајић и начелници Клиника који су били директно ангажовани у лијечењу ковид пацијената.

“Изјаве у ЦМБ-у (улаз од хелиодрома) су планиране за 11.00 часова“, саопштено је из УКЦ-а.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести