НОВОСТИ

Од сутра редован рад сигнално-сигурносног система на прелазу “Залужани”

10/07/2024

Сутра се у редован рад пушта уређај за електронски сигнално-сигурносни систем осигурања прелаза “Залужани”, чиме се укида ограничена брзина саобраћања возова на тој дионици од 30 километара на час, саопштено је из “Жељезница Републике Српске”.

– Урећај се у редован рад пушта у 12.00 часова, након успјешно реализованог пробног периода. Приликом приближавања прелазу преко жељезничке пруге сви учесници у друмском саобраћају обавезни су да прилагоде кретање возила да би се безбједно зауставили испред прелаза и уређаја за давање свјетлосних знакова којима се најављује приближавање воза – додаје се у саопштењу ЖРС.

 

Наводе да, унапређење, модернизацију и подизање вишег нивоа безбједности на прелазима ЖРС, се реализује у складу са финансијским могућностима и планом активности на повећању безбједности прелаза.

 

ЖРС су позивале све локалне заједнице кроз које пролази жељезничка пруга у Републици Српској да се активно укључе у рјешавање питања прелаза и буду партнер у рјешавању актуелних проблема када је у питању подизање нивоа безбједности друмског и жељезничког саобраћаја.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести