НОВОСТИ

Одржана сједница Скупштине града

21/03/2024

Петоминутне паузе које се претворе у вишечасовне, кашњење, жустре расправе, дневни ред усвојен тек у 14 часова, тако изгледа сједница бањалучке градске Скупштине.

 

 

Овај пут је било кворума, али по учесталом сценарију ни данас није прошло без препирке градоначелника и првог човјека градског парламента.

Драшка Станивуковић толико је погодило што од одборника није добио зелено свјетло за неколико својих приједлога, да је скупштинску већину назвао “политичким идиотима”.

– Морам бити у потпуности искрен. Слушао сам само један дио преса предсједника, али када сам видио да страховито заглупљујем, престао сам – каже Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке.

Тачке које је Станивуковић преложио, међу којима је и Приједлог резолуције о забрани рада кладионица, казина и аутомат клубова у близини школа немају никакве правне посљедице и нису ништа до популистичке, каже први човјек градске Скупштине.

Истиче да таквим приједлозима градоначелник покушава да добије наклоност јавности. Ипак је у питању изборна година.

– Акт који је сам по себи резолуција, или необавезујући акт у којем су четири члана како људи констатују како мора доћи до измјене закона, како су кладионице отваране и у кругу мањем од 500 метара и како том резолуцијом они моле власнике кладионица да помјере – додаје Љубо Нинковић, предсједник Скупштине града Бањалука.

Нинковић је додао да градоначелник подршку за порез на непокретности неће добити, јер је он условљен изједначавањем субвенција приватних и јавних вртића.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести