НОВОСТИ

Отворена Канцеларија Амбасаде Русије у Бањалуци; Додик: У Русији видимо правичну страну данашњег времена

11/06/2024

 Руска Федерација је наш партнер, политички истомишљеник, и ми у Русији видимо правичну страну данашњег времена, али и историје, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик на свечаности приликом отворања Канцеларије Амбасаде Руске Федерације у Бањалуци.

Калабухов и Додик – Отврање канцеларије руске амбасаде у Бањалуци

Канцеларију су отворили Додик и амбасадор Русије у БиХ Игор Калабухов.

 

– Заједно смо градили и ми у Републици Срској не кријући жељу да овдје добијемо конзулат, и то се на крају догодило. Ми то доживљавамо као емоцију, јер је у питању Руска Федерација – рекао је Додик.

 

Истакао је да је Владимир Путин велики човјек и предсједник који воли свој народ.

 

 

– Потпуно сам сигуран да предсједник Путин је и данас на страни мира, али мира који подразумијева одбрану националних и стратешких интереса – рекао је Додик.

 

Подсјетио је да Република Српска није дозволила да се уведу санкције Русији.

 

– Ми имамо наше снове, које ћемо знати да реализујемо. Подијелићемо их са нашим руским пријатељима зато што су се показали да нас разумију у тешким временима по нас – рекао је Додик.

 

Истакао је да су сви осим Русије ушли у ревизију Дејтонског споразума.

 

– Ми имамо наше снове, које ћемо знати да реализујемо. Подијелићемо их са нашим руским пријатељима зато што су се показали да нас разумију у тешким временима по нас рекао је Додик.

 

Истакао је да су сви осим Русије ушли у ревизију Дејтонског споразума.

 

– У ФБиХ су прихватили интервбенцију међународног фактора. Република Српска није реметилачки фактор. Ми само тражимо враћање на изворни Дејтон. Нећемо их сада промовисати, довољно је да они знају – рекао је Додик.

 

Додик наводи да Запад предвођен Великом Британијом и САД има завјеру против српског народа.

 

– Попут оне старе “завади па владај”. То стално чине на овим нашим просторима. На нивоу БиХ данас је потпуно жигосана Руска Федерација, а то није оправдано, јер то раде само представници једног народа. Када се буду уважавали и наши ставови, то ће онда бити званични став БиХ, до тада то је жеља једног народа – рекао је Додик.

 

 

Коментари

0

Пошаљи коментар

Остале Вијести