НОВОСТИ

Паре из буџета Града Бањалука потрошене, пољопривредници остају без подстицаја

01/01/2024

Ватромет, осмијех, срећа или варка? Сума сумарум велики број корисника градског буџета улази незадовољно и несрећно у Нову годину, а међу њима су социјалне категорије, радницима Дома здравља као и огорчени пољопривредници који су уочи Нове године изашли на улице Бањалуке на мирни протест јер је градоначелник ненамјенски потрошио њихова средства.

На питање новинара шта ће бити са горе поменутим категоријама и гдје је новац градоначелник тврди да је пронашао рјешење, те да није одговоран иако је он тај који је новац ненамјенски потрошио на друге ствари које нису биле приоритет.

Станивуковић је такође изјавио да од Ребаланса буџета зависе горе поменуте исплате, иако ова тврдња нема смисла с обзиром да то зависи од Буџета града за 2023. годину, у којем су предвиђена средства, а која је први човјек Града потрошио у друге сврхе, а због чега би могао кривично одговарати.

“Туђу његу и помоћ из децембра ако не буде ребаланса најраније корисници могу добити у априлу”, тврди градоначелник иако је туђа њега планирана Буџетом града за 2023.годину.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Владо Ђајић кратко је прокоментарисао рекавши да би неко руководио комплексом, мора имати одређене референце, резултате и искуство како бисте правилно управљали огромним средствима.

“Да би неко добро руководио, мора мало отићи у школу и завршити”, јасан је Ђајић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести