НОВОСТИ

Педесет матураната са КиМ-а у посјети Скупштини града Бањалука “Дјеца по први пут осјетила радост и слободу” ФОТО

17/05/2024

Око 50 матураната основне школе са простора Општине Гњилане са Косова и Метохије данас су по први пут у оквиру матурске екскурзије посјетили Бањалуку. У организацији поменуте посјете учествовали су предсједник Скупштине Града Љубо Нинковић, директор УКЦ-а Српске Владо Ђајић, директорица Центра заштити ме Зорица Кузмановић Илић, одборници и многи други, а којима су се гости захвалили на срдачном гостопримству.

“Заиста морам изразити веко задовољство и радост што имамо прилику угостити данас 50 дјеце с Косова. Многи од њих по први пут излазе из те , да кажем, ратне зоне. Они ће овдје провести четири дана. Данас су започели посјету с УКЦ-у Републике Српске, сада су у Скупштини града да виде и тај парламентарни рад. Касније иду у посјету Народном музеју, Дворани Борик, Студентском центру и другим институцијама. Желим се захвалити свима који су учествовали у организацији као што су директор УКЦ-а Српске проф. др Владо Ђајић, мој колега одборник Драголсав Топић, Мишо Ковачевић, директор Дворане Борик Ненад Талић, директорици Центра заштити ме Зорица Васиљевић Илић и многим другим који су помогли да дјеца боље виде и упознају Бањалуку. На тај начин градимо још јаче везе наше Крајишке љепотице, Републике Српске и Косова. Надам се да ћемо бити добри домаћини и показати да Бањалука и Српска воле Косово и наше људе тамо”, казао је предсједник Скупштине Града Љубо Нинковић.

Душко Рожић представник организације Српска солидарност казао је како ова организација по први пут организовала матурски екскурзију у Бањалуку.

“Четврта по реду. Изолован дио гдје дјеца живе и по први пут су осјетили слободу и радост. Желимо да се захвалимо Љуби Новковићу, директору УКЦ-а, као и Центру заштити ме, који нам је омогућио смјештај и храну, као и свим порталима који су нас подржали, госпођи Драгани Мацан, привредницима као и одборницима који су учествовали у организацији ове посјете. Као што слоган наше организације каже: Наше мало је неком много јер знам да нашим младима ово значи заиста много”, истакао је Рожић.

Матуранти нису крили радост поводом посјете те су се захвалили на гостопримству и истакли су овим путем да су срдачно дочекани и да им је драго што су у Бањалуци.

“У име наше општине Гњилане желимо да се захвалимо свима који су нам омогућили да се овдје налазимо. Хвала вам на свему. Први утисци, мало је рећи феноменални. Ово је наш први долазак и много смо срећни”, казао је Вук Миленковић, један од матураната.

“Први пут смо у Бањалуци, нисмо много још обишли, али све фо сада је много прелепо и ову ћемо прилику искористили за склапање нових пријатељстава”, истакла је Јована Ковачевић.

“Много нам је лепо и драго што се сви заједно овдје дружимо и надамо се да ће нам бити много лепо”, рекла је ученица Антонија Васић.

Дејан Поновић, наставник информатике и разредни старјешина захвалио се свим људима који су учествовали у овој организацији.

“Услови рада у нашој школи у самој општини су изазовни и није лако реализовати много тога те нам ова посјета и гостопримство много значе”, нагласио је Поновић.

Гости нису крили радост поводом посјете и срдачне добродошлице те су истакли како су и поједини родитељи дјеце, а који су имали прилику посјетити Бањалуку истакли како им је драго што ће и њихова дјеца имати исту прилику јер носе најљепше успомене из Крајишке љепотице.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести