НОВОСТИ

ЗБОГ ЊЕНЕ ХУМАНОСТИ, МОЖДА ЈЕ ПРОГЛАСЕ ЗА СВЕТИЦУ! Знате ли ко је Јелена Савојска и зашто је тражила дворску даму из Србије? |

ИДЕМО ЛИ ЊИХОВИМ СТОПАМА? Стефан Немања и Стефан Првовенчани су стварали државу, а Свети Сава је испунио духовним и културним садржајима! |

Коме смета суверенистичка политика Српске и пријатељска веза са Мађарском? |

Цвијановић: Јефтин популизам без уставног утемељења, имовина припада ентитетима |

Рунић: Додик окупља српски народ и подршка је Србима у ФБиХ |

Амиџић-Шелдон: Свјетска банка наставља да пружа снажну подршку БиХ |

Убијени бијељински инспектор био на дужности; Осумњичени предат Тужилаштву |

Влада Српске: Више новца за права из система социјалне, дјечије и породичне заштите |

Додик: “Граница постоји” има историјски значај, бранимо нашу имовину |

ДЕМОС против скупљег паркинга у Бањалуци; Босанчић предао иницијативу Уставном суду |

Подвиг љекара УКЦ-а Српске: Спасили жену којој је напукла срчана преткомора

07/09/2023

Љекари Универзитетског клиничког центра Републике Српске извели су прави подвиг када су спасили жену којој је, усљед саобраћајне несреће, напукла десна срчана преткомора.

 

 

Како су навели из УКЦ-а, жени је живот спашен у задњој секунди захваљујући доброј комуникацији, тимском раду и стручном кадру медицинских професионалаца.

Жена средње животне доби примљена је у УКЦ у јутарњим сатима и била је животно угрожена.

Током хитног оперативног захвата у грудном кошу тим Клинике за торакалну хирургију уочио је врло ријетку руптуру (напукнуће) десне срчане преткоморе и срчане кесе настале усљед удара у саобраћајном удесу те је хитно алармиран тим Клинике за кардиохирургију УКЦ Републике Српске.

Спријечили су искрварење и самим тим смрт пацијентице.

Након заустављања крварења из срца извршена је реконструкција срчане кесе те је у рекордном року све усјешно завршено и пацијенткиња је у задњем тренутку спашена.

Њено здравствено стање је данас стабилно, ван животне опасности је и тренутно је хоспитализована у Клиници за анестезију и интензивно лијечење гђе се опоравља.

Према ријечима проф. др Владе Ђајића, генералног директора УКЦ-а ово је доказ да улагање у опрему и кадар из дана у дан даје одличне резултате.

Објава ђевојке из БиХ обишла регион: Музе краве, прави сир, а не може наћи сродну душу

Објава ђевојке из БиХ обишла регион: Музе краве, прави сир, а не може наћи сродну душу

“Оно што је до само прије неколико година била мисаона именица данас је реалност. Поред операција на отворено срцу у УКЦ Републике Српске се успјешно раде и хитни и сложени захвати као што је био овај јучерашњи. Одговорним руковођењем и набавком најсавременијих медицинских апарата, стручним едукацијама медицинског кадра, изградњом модерних операционих сала спашен је још један људски живот”, навео је Ђајић и додао:

“У УКЦ Републике Српске спашавају се животи пацијентима који долазе у нашу установу усљед тешких срчаних обољења и отворених повреда на срцу, као што је био случај од јуче. Поносан сам на све медицинске професионалце из УКЦ-а који предано и часно раде свој посао и спашавају животе и чувају здравље становника Републике Српске”.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести