НОВОСТИ

Покрет Одбрана Српске”: Постхумно додијелити кључ Града генералу Момиру Талићу

28/03/2024

Покрет “Одбрана Српске” дала је приједлог Комисији за избор и именовање, награде и признања Града Бања Лука, да се поводом 22. априла – Дана Града Бања Лука, кључ града Бања Лука, са Повељом „Почасни грађанин Града Бања Луке“ постхумно додијели генерал-пуковнику Момиру Талићу.

Саопштење преносимо у цјелости:

“Покрет „Одбрана Српске“ тражи од Комисије за избор и именовање, награде и признања Града Бања Лука, да се поводом 22. априла – Дана Града Бања Лука, кључ града Бања Лука, са Повељом „Почасни грађанин Града Бања Луке“ постхумно додијели генерал-пуковнику Момиру Талићу, ратном команданту 1. крајишког корпуса и потом начелнику Генералштаба Војске Републике Српске.

Генерал Момир Талић је као ратни херој и војсковођа дао несебичан и немјерљив допринос у борби српског народа за опстанак на вијековним огњиштима и стварању Републике Српске.

Борци и народ, као и грађани Бања Луке, посебно цијене овакав значај и подвиг генерала Талића, као хероја, ратног команданта и војсковође.

Тражимо од Комисије за избор и именовање, награде и признања да генерал Момир Талић, уважавајући и поштујући све друге инцијативе, на овакав начин, „Повељом почасног грађанина Града Бања Луке“, буде поштован и уважен.”)

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести