НОВОСТИ

ПОКРЕТ ОДБРАНА СРПСКЕ: Само јединством, Српска може изаћи још снажнија ФОТО

05/03/2024

Република Српска угрожена је дјеловањем нелегитимног високог представника Кристијана Шмита и интервенционизмом међународне заједнице. На то су упозорили из новоформираног Покрета „Одбрана Српске” са народне трибине „Угрожена Српска-одлучан одговор“ која је одржана синоћ (4.3.2024) у Бањалуци у препуном амфитеатру БЛЦ Колеџа одакле је послата јасна порука да Република Српска само јединством може бити снажнија.

 

 

Кроз један монтиран процес политичког прогона против предсједника Милорада Додика покушава се обезглавити Република Српска и њене институције и довести је у стање празне љуштуре, упозорио је Дарко Матијашевић. Само снагом и националним јединством Српска се може одлучно борити против све чешћих притисака.

„Српска има све прерогативе државности, има све елементе снаге да на миран, демократски, супериоран правни и политички наступ заснован на јединству изађе још снажнија од овога“, поручио је Матијашевић.

Одговор је слога и саборност, и једино тако се Република Српска може одбранити, поручују борци који су Републику стварали, а који су синоћ учествовали на народној тирбини.

„У овоме свему највећа саборност српског народа је у јединству гдје смо почели на почетку рата и до краја рата ослободили територију“, истакао је Радосав Бањанин, предсједник Удружења пензионера ВРС.

 

 

У БиХ се владавина права заговара само онда када то одговара одређеним центрима моћи, сматра Нина Сајић професор на Факултету политичких наука у Бањалуци.

Иако смо свједоци грубог кршења права, ти центри моћи, каже Сајићева, то не препознају.

„Стратегије су много перфидније којима се користе разни центри моћи и који покушавају да угрозе и постојање Српске, у најмању руку њену аутономију. Они су доста скривеним често под окриљем евроинтеграција већ споменуте владавине права“, навела је Сајићева.

Тренутни притисци и удари на Српску су најсложенији од завршетка Одбрамбено- отаџбинског pата, поручено је са трибине.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести