НОВОСТИ

PORODILJAMA TREBA DATI 500 KM

14/04/2021

Predsjednik Udruženja porodica sa četvoro i više djece “Četiri plus” Banjaluka Jovan Radovanović ocijenio je kao pozitivnu inicijativu lokalne skupštinske većine da u ovogodišnjem budžetu bude obezbijeđeno po 500 KM jednokratne pomoći za sve porodilje na području grada na Vrbasu.
“Podržavam to, svakako, tu nema dileme i ovakve pomoći dobro dođu svakome. Ovakve mjere su nam trebale i ranije i da o tome ne bude političkih prepucavanja”, rekao je Radovanović Srni.
On je ukazao da bi ovakvu finansijsku podršku porodiljama i natalitetu trebalo uspostaviti i u drugim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj.


Radovanović je podsjetio da ovo udruženje niz godina zagovara i trajnije, institucionalne mjere na kojima bi trebalo da se radi na republičkom nivou.

Među takvim pronatalitetnim i drugim mjerama je obezbjeđivanje penzije za majke sa četvoro i više djece, ali i da se ukine cenzus kada je riječ o dječijem dodatku, odnosno da se po djetetu dobija najmanje 100 KM.

“To bi, naprimjer, za jednu porodicu sa četvoro djece bilo kao jedna platica. Nije ni to dovoljno, ali bi olakšalo situaciju”, smatra Radovanović.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести