НОВОСТИ

Порука незадовољних родитеља јасна: “Након 4 мјесеца борбе извућемо из канцеларија градске представнике”

15/05/2024

Након 4 мјесеца борбе и 3 и по мјесеца нејављања од стране градских власти, у првом реду градоначелника Драшка Станивуковића, на позив родитеља чија су дјеца дискриминисана због плаћања приватних вртића и продуженог боравка остао је још један механизам – да се окупе и да извуку из канцеларија градске представнике, поручили су окупљени родитељи испред Градске управе.

 

 

“Зашто измишљају повећања или изједначавања кад тих средстава у буџету за нас нема? Нацрт ребаланса град и градоначелник су провукли кроз јавност, спаковали су те документе преко викенда и ништа од тога нема”, казао је Ђорђе Коњевић, један од незадовољних родитеља.

 

Како Коњевић даље наводи, надлежност градске администрације је било да доставе Нацерт ребаланса, а сједница је заказана данас за 9 часова и неће бити расправе о Ребалансу буџета. Милион и 400 хиљада колико је предвиђено буџетом није довољно за дјецу.

 

“Остали су нам дужни 3 мјесеца за претходну годину, а како ствари стоје остаће и 3 у овој години”, наставља он.

 

Кресојевић је привате вртиће позвао на разговор и рекао да ће бити повећање од неких 100 КМ, али тих пара нема, те родитељи тврде како не знају о чему се ту ради.

 

“Самим тим што неће бити расправе о Ребалансу, питање хоће бити идуће сједнице, иду љетни распусти, одмори. Не видим да ће бити неки резултат за вријеме ове градске администрације. Уколико неће изаћи данас пред нас неко из Градске управе, у идућем мандату ћемо се боље организовати. Сви родитељи који се нису данас појавили, нека се питају да ли је ово у реду јер се родитељи неки нису удостојили да изађу данас на протесте, нису се изборили за своју дјецу”, нагласио је Коњевић.

 

Он се захвалио свим људима који су одвојили вријеме и дошли. “Ово није проблем који се може ријешити за мјесец дана из неке фотеље”, додаје.

 

Коњевић је прокоментарисао и наводно политизацију скупа родитеља:

 

“Што се тиче политизације, видјећете да ја нисам члан ниједне политичке партије. Ово је чиста борба за егзистеницују, а ако хоће ово да политизују то је њима на образ. Доста родитеља исписује дјецу из вртића због недостатка новца. Економска цијена јавног је 660 КМ, а најскупљи приватни вртић је 450 КМ, јавни је за 200 КМ скупљи од приватног. Овдје је бахатост градске администрације. 20 и по милиона је одвојено за центар за предшколско, а за нашу дјецј новца нема”, закључује Коњевић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести