НОВОСТИ

Посао на УКЦ-у Српске за најбољег студента медицине

10/11/2023

Најбољи дипломац Медицинског факултета у Бањалуци Стефан Божић са просјечном оцјеном 9,93 потписао је уговор о раду и засновао радни однос у Универзитетском клиничком центру Републике Српске.

 

 

Генерални директор УКЦ-а Владо Ђајић рекао је да ће Божићу бити омогућено да се едукује у престижним здравственим центрима Европе и свијета и додао да је у УКЦ Српске у задњих неколико година запослено више од 300 младих доктора.

“Запошљавањем младог кадра обезбиједили смо у наредних 20 година докторе који ће лијечити становништво Републике Српске. Сваке године запослимо најбољег студента и поред тога још одличних студената. Др Стефану Божићу смо понудили неколико Клиника гдје је било потребе за кадром, а он је изабрао Клинику за гинекологију и акушерство. Медицински факултет је јако тежак факултет и овим путем честитам младом колеги на успјеху“, нагласио је Ђајић.

Божић је рекао да студирање медицине захтијева велики рад и посвећеност али се и захвалио руководству УКЦ-а Српске на могућности да свој професионални живот усавршава у највећој здравственој установи.

“Студирање на Медицинском факултету захтјева велики труд, рад и преданост. Доктор бити је посебан позив, јер се наука стапа са највећим људским квалитетом, а то је хуманост. Посебно се захваљујем генералном директору УКЦ Републици Српске Влади Ђајићу што препознаје младе људе и омогућава им да раде у највећој здравственој установи у Републици Српској, те саме едукације и размјене знања у иностранству“, нагласио је Божић.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести