НОВОСТИ

Промоција књиге “Хирургија са анестезиологијом”; Ђајић уручио захвалнице

07/06/2023

Промоција књиге “Хирургија са анестезиологијом” одржана је данас у Банском двору у Бањалуци, привлачећи значајну пажњу медицинске заједнице и стручњака из области хирургије. Директор УКЦ-а проф. др Владо Ђајић присустовао је овој свечаности као и бројне угледне личности, укључујући проф. др Александра Симића, проф. др Даницу Грујичић и проф. др Душка Спасовског, који су уредници ове књиге. Важно је напоменути да је ова збирка радова резултат заједничког напора чак 254 аутора.

 

 

Књига “Хирургија са анестезиологијом” представља свеобухватно дјело које пружа нове смјернице и информације из области хирургије. Њена практична и стручна природа чини је изузетно корисном за хирурге, али и за пацијенте који ће имати користи од напредних техника и приступа који су представљени у књизи.

“Ово је посебан дан за Бања Луку јер су нас посјетили Министарка здравља Србије, декана Медицинског факултета (МФ) Универзитета у Београду, те декан Медицинског факултета Универзитета у Бањалуци проф. др Ранко Шкрбић. Овај уџбеник с новим смјерницама, свеобухватан је, те јако користан за хирурге, а самим тиме и за пацијенте”, истакао је проф. др Владо Ђајић.

Током промоције, Ђајић је искористио је прилику да Министарки здравља Србије, проф. др Даници Грујичић, и декану Медицинског факултета Универзитета у Београду, проф. др Лазар Давидовић, уручи Захвалнице за њихов значајан допринос у развоју Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске, као и за њихову посвећеност лијечењу пацијената и едукацији здравственог особља из Републике Српске.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести