НОВОСТИ

Протест мјештана Залужана због несташице воде: “Градоначелник гради паркове са језерима, а ми немамо капи воде”

20/06/2024

Немаром надлежних служби у граду Бањалука мјештани мјесне заједнице Залужани остали су без воде. Како кажу тренутна редукција им је живот отежала па су онемогућени да велики дио дана обављају основне физиолошке потребе. Како кажу, градоначелник Драшко Станивуковић говори о парковима са језерима који коштају неколико милиона, а они немају воду у 21. вијеку.

 

 

„Ја постављам питање првом човјеку Града Драшку Станивуковићу и наравно директору Водовода, који је и задужен за Водовод. Ја сам прије двије године плаћао прикључак за Водовод 5.000КМ као и све ове комшије овдје, а ми немамо воду. Нама заврну воду у 8 сати навече и пуштају у 7 ујутро. Људи који до касних сати раде, рецимо до 9, 10, дођу кући и не могу се истуширати. Како они да се окупају тад, а на послу требају бити у 7. Не могу се окупати, не могу обавити физиолошке потребе“, казао је мјештанин Бојан Ђајић.

Он је нагласио како се и путем друштвених мрежа обратио градоначелнику, али није од њега добио одговор јер је, како каже, био у Будви на фешти.

„Градска управа се пере, а у Залужанима нема воде и у 8 се заврће. Шта смо ми? Грађани трећег реда? Нашој дјеци не треба вода? Угоститељски објекти не морају радити. Ми не можемо у овим условима живјети и радити. Кафу не можемо скухати, а о употреби тоалета и купању да не говорим. 150 метара одавде је Врбас, ако треба нешто ново да се уради, нека ураде. Човјек прича о неким парковима са језерима, а ми капи воде немамо. Проблема имамо у задње двије године“, наставља Бојан Ђ.

Он је казао како су се обраћали Градској управи, међутим узалудно. Како је нагласио, Залужани су се спремни сепаратисати као посебна локална самоуправа јер од града Бањалуке тренутно немају ријешена основна питања попут лоше инфраструктуре, канализације, а у посљедње двије године и водоснабдијевања.

„Има ли градоначелник воде у својој кући на Петрићевцу и воде у базену? Колико знам, има, а ми уредно плаћамо своје обавезе. Уколико се у наредном периоду не ријеши овај проблем ми ћемо у потпуности блокирати саобраћај и нико проћи неће. Коме угоститељски објекти да фактуришу изгубљену добит јер не могу служити госте и немају како очистити локале и опрати суђе? Прича нам о парковима и овим и оним. Ријеши нам прво основне ствари човјече, 21. вијек је“, поручио је ово Ђајић градоначелнику Станивуковићу.

„Као прво тротоар, друго вода, сви проблеми везани за све основне животне ствари. Ово је пропаст. Ово је дно дна. Плаћам све редовно, а сад се не могу ни окупати. Изнајмила сам локал, има предивну храну, угоститељски објекат. Синоћ у 8 сати гости долазе, а ја их угостити не могу. Нама није битно ко је на власти већ да живимо нормално. Ја с унучетом у колицима не могу прошетати Залужанима јер нам ништа није ријешено, а најгоре је привредницима тренутно. Мислим да се на све нас треба обратити сад пажња, а посебно привредници који су у овом тренутку у најтежој ситуацији“, рекла је мјештанка Јасна Шуша.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести