НОВОСТИ

Протест родитеља испред бањалучке Градске управе

15/05/2024

Родитељи дјеце која бораве у приватним вртићима најавили су јавно окупљање испред Градске управе Бањалука за данас у 8:30 часова, како би се њихови проблеми гласније чули, односно како се регулисала цијена приватних вртића која је знатно скупља у односу на државне.

 

 

Представник родитеља Ђорђе Коњевић рекао је у АТВ јутру да њихова борба траје већ четири мјесеца.

“Већ три и по мјесеца нема никаквог одговора нити новог састанка са представницима градских власти. Чињеница је да је сам градски менаџер на једином састанку који смо имали са њим предложио да ће сам да предложи изједначавање партиципација од 165 КМ колико сад кошта боравак дјетета у јавном вртићу да толико кошта и боравак дјеце у приватним вртићима”, рекао је Коњевић.

Међутим, како каже Коњевић, градски менаџер то никада више није јавно изјавио.

Он је истакао да су субвенције и даље су 60 КМ.

“Неисплаћена су посљедња три мјесеца за 2023. годину. На сва звона Градска управа говори о повећању субвенција, ми не желимо повећање субвенција већ изједначавање”, рекао је Коњевић.

Коњевић је истакао да је 165 КМ цијена државног, док је цијена приватног вртића 350 до 450 КМ, а да све зависи од локације вртића и услуга које нуде.

Он истиче да су захтјеви родитеља да се изједначе права дјеце, односно да се је основни циљ да се државни и приватни вртићи изједначе по цијенама услуга.

“Уопште нису предвиђена средства у буџету за исплату 60 КМ за свих 12 мјесеци за све кориснике субвенција. Немају у нацрту нити у приједлогу повећање тих средстава гдје би онда дошло до могућих изједначавања субвенција”, рекао је Коњевић.

Он је позвао градоначелника Града да изађе пред родитеље и прије свега да им одговори зашто обмањује јавност.

Коњевић је, такође, позвао грађане Бањалуке да подрже данашњи протест.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести