НОВОСТИ

Радници Акване у бањалучкој Градској управиРадници Акване у бањалучкој Градској управи

11/04/2024

Незадовољни радници бањалучког градског предузећа Аквана ушли су у Градску управу гдје се одржава ванредна сједница Скупштине града Бањалука.

Радници су ушли у Градску управу јер Скупштина није усвојила тачке везане за ово предузеће, а које се односе на исплату плата и доприноса.

 

Вршилац дужности директора Акване Светислав Лазић рекао је да су проблеми овог предузећа одраније познати јавности.

 

– Желимо да ријешимо питање здравственог осигурања. Не можемо да лијечимо своју дјецу, јер су осигурана преко нас. Плате нам касне по пет мјесеци – рекао је Лазић.

 

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић упитао је зашто је одборницима проблем да подрже раднике Акване који немају ни здравствено осигурање.

 

Одборник СНСД-а Бојан Пећанац рекао је радницима да нико није против њих и да је неопходно ријешити проблем исплате примања и здравственог осигурања.

 

– Нисмо добили потребне скупштинске материјале и нисмо знали о чему је конкретно ријеч. Људски сам стао испред вас, јер и ја живим у овом граду и не желим да једног дана неко каже да намјерно нисмо хтјели расправљати о проблемима које има Аквана – рекао је Пећанац.

 

Скупшина града усвојила је допуњени дневни ред на којем се налазе приједлози календара туристичких и манифестација културе.

 

Осим приједлога одлука о наградама и признањима, поводом 22. априла – Дана града, на дневном реду ће се наћи и Програм развоја спорта града Бањалука.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести