НОВОСТИ

Радници Градске управе Бањалука подносе кривичну пријаву против градоначелника

08/04/2024

Предсједник Синдиката управе Божо Марић је рекао да су се у неколико наврата окупљали испред Градске управе, а данас се с бившим радницима и оним мобимнгованим окупио испред како би поднијели кривичну пријаву против Драшка Станивуковића.

 

“Станивуковић спроводи инквизицијске поступке. Владимира Пудара је оставио без посла, упркос жалбеној комисији. Подносимо кривичну пријаву и на незаконито премјештање Неђељка Радуловића и Јовице Вукелића градоначелник није поступио по одлуци Одбора за жалбе и због тога пондносимо кривичне пријаве”, рекао је Марић.

 

О каквом атократи, диктатору се ради, људи се остављају без посла, а не утврђује се одговорност радника, закључује Марић.

 

 

Владимир Пудар, радник који је на незаконит начин добио отказ од стране градоначелника и Градске управе добио каже да Станивуковиц наставља да крши закон и неће да спроведе Рјешење инспекције гдје се налаже да се треба вратити на посао.

 

“Не прихвата одлуке инспекције, Комисије за жалбе, а ни препоруке омбудсмана канцеларије за људска права која препоручује да се вратим на радно мјесто. Захваљујем се свим радним колегама који су пружили подршку мени, мојој породици и мојој дјеци. Станивуковић нас не оставио без прихода:, каже Пудар.

 

Уколико ме не врати до понедјељка на посао сједићу сваки дан испред Градске управе и тражити своја права, додаје Пудар.

 

Неђељеко Радуковиц 18.јануара ове године добија премештај.

 

“Добио сам рјешење да сам незаконито премјештен, а на инфантилан начин ме покушава сакрити у “ладици”, односно неће да погледа рјешења по којим би ме требао вратити на старо радно мјесто. Основана кривична пријава се подноси против градоначелника и више НН лица, због ових незаконитих радњи”, каже Радуловић.

 

Ударити на раднике није му баш паметно, сагласни су закинути радници.

 

Јовица Вукелић, ватрогасац, каже да је премјештен на радно мјесто у паркинг службу.

 

“Добио сам мобинговано мјесто, иако је затворено преко 600 паркинг мјеста у граду. Речено је да се жалимо одбору за жалбе, што и јесмо, али рјешење стоји у ладици, Станивуковиц га не чита.

Ово што се тренутно ради је нечувено. Премјештеб сам крајем јануара, и 26.априла ми истиче и то рјешење. И имам мању плату 400 КМ и за 3 мјесеца изгубићу једну плату”, поручује Вукелић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести