НОВОСТИ

Савјет за борачка питања јасан: Нећемо дозволити нелегалне скупштине које се користе за поравнавање криминала

23/01/2024

„Град Бањалука је стратешки битан за Републику Српску. Без јаке и стабилне Бањалуке нема ни Републике Српске. С тога смо заинтересовани за стабилну Бањалуку и градоначелник Бањалуке није особа, лидер и потенцијал који може да представља суштинске интересе грађана Бањалуке. Постојеће кривичне пријаве, малверзације у инкримишућим актима који су достављени Тужилаштву показују да је криминал на сцени. Показују да није поштован закон, а ми не желимо безакоње већ законитост“, поручио је предсједник Савјета за борачка питања ГрО СНСД-а Дарко Матијашевић.

 

 

Како он даље наводи, постоје индиције да ће се покушати реализовати нелегалне скупштине града Бањалука како би се поравнале инкриминишуће радње те поменути савјет неће дозволити такву Бањалуку и желе да Бањалука дјелује и развија се у оквиру закона.

„Нећемо дозволити малициозну продају свега. Уколико се наши одборници не буду придржавали есенције и закона чувајући морал и етику, сигурно ћемо бити спремни за самоорганизацију, а то значи да ће огроман број наших чланова дати свој печат и забранити био какав покушај унижавања града Бањалука и Републике Српске“, јасан је Матијашевић.

Драган Андан члан Предсједништва савјета за борачко инвалидску заштиту ГрО СНСД-а Бања Лука се усагласио с Матијашевићем наглашавајући како грађани Бањалуке морају живјети у просперитету и уједињени те да мјеста безакоњу нема.

„Крајње је вријеме да се дотичном градоначелнику каже да он није тај који располаже имовином Бањалуке и њоме располаже како хоће. Мислим да смо ми из Савјета за борачка питања препознали криминал који се дешава на нивоу града Бањалука и спремни смо на једну правну борбу да се криминал сузбије што више. Уколико наши одборници у Скупштини Града буду у позицији да поклекну и прихвате нелегалан Ребаланс, тврдим вам да ћемо позвати наше чланство које је дало свој допринос стварању Републике Српске те ћемо изаћи пред градску скупштину и нећемо дозволити одржавање те скупштине уколико дођемо до сазнања да ће се те накане градоначелника остварити“, казао је генерал Драган Андан члан Предсједништва савјета за борачко инвалидску заштиту ГрО СНСД-а Бања Лука.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести