НОВОСТИ

Сипахи-Ђајић: Договорена сарадња у интересу грађана Српске

24/03/2023

Доктор Арменд Сипахи, ангажован у болницама Медипол и Газиосманпаша у Истанбулу, посјетио је Универзитетско-клинички центар Републике Српске, саопштено је из ове здравствене установе.

 

 

Тим поводом уприличен је састанак са пословодством УКЦ-а Српске на којем је доктор Сипахи представио рад и активности ових болница.

На састанку су се разматрале и могућности за успостављање сарадње са УКЦ-ом Српске.

– Захваљујем се менаџменту УКЦ-а Српске, посебно професору доктору Влади Ђајићу. Импресиониран сам оним што сам данас видио. Имао сам прилику да обиђем операционе сале, Хематологију, Онкологију и тако даље. Импресиониран сам Одјељењем хематоонкологије, они раде одличан посао користећи најмодерније терапије – истакао је доктор Сипахи.

Сипахи је поручио да је он ексклузивни представник двије медицинске групације у Турској, у Истанбулу и да су обје болнице универзитетске што, према његовим ријечима, даје прилику да понуде медицинску едукацију.

– Зато смо се договорили са Фондом здравственог осигурања Републике Српске да примамо пацијенте из ваше земље. То је све подржала наша амбасада, а уприличен је и низ посјета особља болница укључујући УКЦ Српске. На основу добрих односа наше двије земље желимо да понудимо едукацију у оним подручјима у којима је то потребно. Врло ми је драго што сам данас овдје и захвалан сам на гостопримству и што сам имао прилику да видим капацитете ове болнице. Мислим да ћемо урадити одличан посао – рекао је доктор Сипахи.

Ђајић је поручио да је њихова жеља сарадња са свима онима који добро раде и који имају шта да понуде нашим пацијентима и нашим здравственим радницима.

– Овдје су били љекари из цијеле Европе и из Русије. Прије десетак дана био је еминентни стручњак из Америке и данас је са нама еминентни стручњак из Турске. Данас смо договорили сарадњу у интересу грађана Српске, како би наши пацијенти који не могу да се лијече овдје, могли да иду у Турску на наставак лијечења. Истовремено смо договорили сарадњу у смислу слања наших љекара у Турску на едукацију, као и долазак стручњака из Турске који ће радити са нашим љекарима и преносити им знање. Хвала колеги из Турске на добронамјерној жељи за искреном сарадњом – нагласио је доктор Ђајић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести