НОВОСТИ

Бањалука уз традиоционалну етно музику ушла у Нову православну годину

14/01/2024

У поноћ су молебани служени у храмовима широм Српске, а дочек православне Нове године организован је на многим трговима. Свечано на отвореном, уз кувано вино, чај и музику ново љето дочекали су и становници Бијељине, Добоја, Дервенте, Новог Града, Брчког, Источног Сарајева али и Косова и Метохије и Србије.

 

 

Православну Нову годину дочекали су становници Сарајавеско-романијске регије. У Палама се славило до дубоко у ноћ уз родољубљиве пјесме Данице Црногорчевић.

Славило се и на сњежној Јахорини. Уз кувно вино и добро познате хитове Пеђе Јовановића велики број посјетиоца дочекао је српску Нову годину.

На градском тргу У Бијељини грађани су уживали уз групу “Легенде”. Жеље су скромне са поруком да ова година буде боља од претходне.

У добојском градском парку за добру атмосферу у новогодишњој ноћи била је задужена Ћана. Грађани са жељом да нова буде боља од претходне.

Весело је било и на Тргу Православља у Дервенти.

На платоу испред Споменика српским браниоцима У Брчком одржан је концерт Ане Кокић, а у поноћ је припређен ватромет.

Нову 2024. годину по јулијанском календару у Новом Граду на Тргу Младена Ољаче дочекало је више стотина грађана из ове и сусједних општина и градова.

Нова година по јулијанском календару дочекана је и широм Србије. У Храму Светог Саве на Врачару служена је поноћна литургија. У поноћ су у Београду уприличени ватромет и мултимедијални шоу са Куле Београд.

Хладно вријеме и ниске температуре нису спријечиле ни мјештане Косова и Метохије да православну Нову годину, традиционално дочекају на Тргу ослободилаца у Грачаници.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести