НОВОСТИ

Служен парастос у Бочцу: Сјећање на 23 погинула борца ВРС и 33 цивила

08/10/2023

У бањалучкој Мјесној заједници Бочац данас је служен парастос за 23 погинула борца Војске Републике Српске /ВРС/ ове мјесне заједнице и за 33 цивилне жртве рата са овог подручја, те апеловано на српско јединство како њихова, али ни жртва свих палих бораца за Српску, не би била узалудна.

 

 

 

Предсједник Предсједништва Борачке организације /БОРС/ Републике Српске Горан Рогић изјавио је Срни да треба праштати, али никако заборавити.

 

“Јер, ако се заборави може да се, нажалост, и понови што је било у прошлости. Ово је, поред Агиног села, мјесна заједница која је 1995. године била нападнута од регуларне војске Хрватске”, истакао је Рогић.

 

Рогић је све присутне, а посебно политичаре у Републици Српској, позвао на сабрање и јединство које је је сада, како је нагласио, никада потребније како не би била узалудна борба и више од 23.000 погинулих српских јунака за Српску.

 

Парастосу су присуствовали представници града Бањалука, бањалучке Борачке организације, породице погинулих бораца, те велики број дјеце потомака погинулих бораца ВРС.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести