НОВОСТИ

СНСД БАњалука: Станивуковић се у случају Акване бори искључиво за лични интерес

11/04/2024

Након што су радници ЈП “Аквана” дошли у Градску управу Бањалука како би се коначно рјешили дугови за порезе и доприносе јер немају здравстевно осигурање, у потрази за оним што им је законом загарантовано, градоначелник Драшко Станивуковић одговорност је покушао пребацити на Скупштину града. На изјаве градоначелника реаговали су из Градског одбора СНСД-а Бањалука.

“Једини интерес за који се градоначелник грчевито бори у случају ЈП “Аквана” је лични!”, навели су из Градског одбора СНСД-а.

Како из ове странке наводе, Станивуковић је доказао да му радници никада нису били приоритет јер је имао прилику да неисплаћене обавезе измири из раније одобреног кредита, те зато сада упорно, под изговором да је то суд наредио, предлаже Скупштини града да се цјелокупно земљиште ЈП „Аквана“ стави под хипотеку у Пореској управи, као гаранција репрограма за неисплаћене обавезе.

“Свјесни циља Драшка Станивуковића, сигурни смо да би земљиште “Акване” завршило на добошу, а радници без посла јер би тада његов инвеститор купио то земљиште и наставио изградњу зграда које је градоначелник на почетку свог мандата представио као пројекат „Футур 2“.

Наш приједлог је да Скупштина града донесе одлуку о зајму према ЈП “Аквана” или да Град Бањалука подигне кредит и на тај начин исплати обавезе према Пореској управи.

Нећемо дозволити да имовина града постане приватна својина Драшка Станивуковића и његових инвеститора па да они њоме управљају како желе.”, навели су из Градског одбора СНСД-а.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести