НОВОСТИ

Шобот: Бањалуку ћу учинити градом по мјери грађана

09/04/2024

Кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке Никола Шобот рекао је да ће када буде изабран на ту функцију пренијети на своје сараднике и градске институције професионализам и одговорност, рад, озбиљност и легализам, а све с циљем да град на Врбасу истински буде по мјери грађана и усмјерен ка њиховим стварним потребама.

Он је додао да по добијању мандата слиједи велики посао.

 

– Бањалуку замишљам као град по мјери грађана, усмјерен према њиховим стварним потребама. Сигуран сам да ћемо све чему тежимо остварити. А циљеви су нам, између осталог, унапређење доступности здравствене заштите, пронаталитетна политика, брига о младима, развој спорта и културе, те подстицај економији и бољи животни стандард – рекао је Шобот.

 

Он је нагласио да за њега политика представља много више од популизма, вријеђања и јефтине реторике.

 

– Надам се да ћу политичким дјеловањем и наступом успјети да вратим пристојност, одговорност и уљудност на том плану. Сигурно је да нећу водити негативну кампању, иако сам више него спреман да се борим уколико до ње дође – поручио је Шобот.

 

Он је навео да је велики искорак на политичкој сцени у Републици Српској то што га је као ванстраначког кандидата подржао најјачи политички субјекат у Српској – СНСД.

 

– Осјећам истовремено велику одговорност и вјетар у леђа – навео је Шобот и захвалио за подршку грађанима, као и предсједнику Српске Милораду Додику, који је, како је рекао, озбиљан регионални лидер који има знање, искуство и политичку вјештину.

 

Он је закључио да је доста деструкције и подјела, те да жели да окупља људе.

 

– А потребе и жеље грађана Бањалуке моје су политике и циљеви за које ћу се борити до краја – рекао је Шобот, који је љекар и начелник Клинике за кардиохирургију Универзитетског клиничког центра Републике Српске.

 

Бањалучки Градски одбор СНСД-а је протекле седмице дао једногласну подршку Шоботи за кандидата за градоначелника Бањалуке на предстојећим локалним изборима.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести