НОВОСТИ

Срамотно: Станивуковић блокирао плату Нинковићу, слиједе кривичне пријаве

19/07/2023

Градоначелник Драшко Станивуковић је поновно показао своју склоност да делује независно и без поштовања закона, вјероватно зато што вјерује да му то пролази. Наиме, самовољно је обуставио исплату јунске плате предсједнику и потпредсједнику Скупштине Града, Љуби Нинковићу и Саши Чудићу, као и секретару Игору Шукалу. Такође, касни с исплатом јунског паушала за одборнике.

 

 

Да ли се можда градоначелник њиховим платама части на петом годишњем одмору?

Свим запосленим у Градској управи још почетком прошле седмице исплаћена је плата за јуни, док чланови скупштинског руководства којима је до сада плата исплаћивана истога дана када и запосленицима градске управе још нису добили јунска примања. Поред чланова скупштинског руководства, касне и одборничке накнаде које су до сада увијек биле исплаћиване око 15-ог, а најкасније 19-ог дана у мјесецу.

Предсједник Скупштине Града Љубо Нинковић каже да ће сачекати крај овог мјесеца, а онда поднијети кривичну пријаву против градоначелника.

„Плата може да буде исплаћена до краја текућег мјесеца за претходни мјесец и уколико тако не буде, поднијећу кривичну пријаву против градоначелника, као и против одговорне особе у Одјељењу за финансије. Не ради се о плати, већ о борби за законитост у раду градске управе на чијем челу је нажалост овакав градоначелник“, каже Нинковић.

Он истиче да је ово само још једна у низу градоначелникових одлука којима се поставља изнад закона и понаша као размажено дериште за које не важе никаква правила.

„Њему се може не свиђати начин на који ради Скупштина и њено руководство, али не може на основу тога и по свом личном нахођењу да одлучује да ли ће некоме исплатити плату. Он се погубио и потпуно изгубио компас“, каже Нинковић.

Потпредсједник Скупштине Саша Чудић је много оштрији и каже да је несхватљиво до које мјере иде саможивост и безобразлук у доношењу одлука.

„Нико никоме не може ускратити право на рад и плату само зато што му се тако прохтије. Ово је још једна у низу апсолутно погрешних одлука градоначелника. По овом принципу сутра може да каже да ће исплатити плату само онима који су му симпатични или који имају плаве очи или по неком трећем критеријуму. Потпуно погрешна одлука од које неће имати никакве користи“, каже Чудић.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести