НОВОСТИ

Срби народ окупљања, весеља, љубави и саборовања (ФОТО)

17/09/2023

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић присуствовали су данас у Бањалуци манифестацији Котлићијада и Крајишка Гуча у бањалучком насељу Чесма.

 

 

Додик је рекао да је ова манифестација доказ да су Срби народ окупљања, весеља, љубави, саборовања и нагласио да само онај ко може да буде дио народног интереса, прије свега за слободом, може да буде интегрисан у народ и да народ представља на прави начин.

– Ово је посвећено нашем празнику српског јединства, слободе и националне заставе и драго ми је што се овдје виде српске заставе, Србије, Републике Српске – рекао је Додик.

Он је нагласио да је народ показао да жели да се окупља и да буде заједно, а то шаље поруку и политичарима да та саборност српског народа мора бити поштована.

Цвијановићева је поручила да су манифестације на којима се окупља народ прилика више да се поручи да је Република Српска своја на своме и да има имовину.

– Наши људи су овдје окупљени да покажу да је ово Република Српска, да се ми радујемо, дружимо, да знамо да то треба да радимо, али исто тако да знамо да је Република Српска своја на своме, и имовина је наша – рекла је Цвијановићева.

Један од покровитеља манифестације, предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Владо Ђајић, рекао је да данашња манифестација на највишем нивоу, изразивши наду да ће постати традиционална.

Котлићијада и Крајишка Гуча окупила је данас 240 екипа које се такмиче у прављењу котлића, а један од покровитеља манифестације је и предсједник Републике Српске Милорад Додик.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести