НОВОСТИ

Станивуковић тражи додатних 800.000 КМ за изграђену школу у Ади: Управа школе СПРЕМА ТУЖБУ

26/10/2023

Директорица Ош Вук Стефановић Караџић Татјана Вилендечић обратила се данас медијима те рекла да је Управа школе из медија сазнала да је градоначелник Драшко Станивуковић након што је издата употребна дозвола, чиме је потврђено да су радови завршени и да школа у Ади може почети с радом, потраживао накнадно 800.000 КМ, како је наведено у Јавној набавци за “додатне радове”.

 

 

“Управа школе и даље нема информацију о томе који су то непредвиђени радови, јер је познато да је извршен технички пријем и издана употребна дозвола за подручну ОШ ‘Вук Стефановић’ у Ади, чиме се доказује да је објект завршен из средстава предвиђених основним договором”, рекла је Вилендечић.

 

Она је додала да та информација сада збуњује родитеље који питају да ли је школа завршена, јер је настава већ увелико почела.

 

“У недостатку информација од стране градске администрације, те како бисмо се оградили од могућих незаконитих радњи у овом случају, управа школе ће о свему обавијестити надлежне органе”, додала је Вилендечић.

 

Станивуковићеви популистички перформанси коштали су ОШ Вук Стефановић Караџић 11 255 КМ

 

Она се осврнула и на постављени натпис на школи који је градоначелник самоиницијативно поставио. Станивуковић је без проведеног тендера самостално одабрао фирму проИНОX и наручио слова за назив школе “Косово и Метохија”, а након тога послао директорици ОШ “Вук Стефановић Караџић” рачун за плаћање, који је износио чак 11.255,40 КМ.

 

“Слова која су коштала преко 11.000 КМ нису плаћена самостално, иако је за то било довољно средстава с обзиром на велики износ донације Србије за изградњу школе, него је фактура прослијеђена школи, што је, у најмању руку, лицемјерно”, додала је директорица школе.

 

Подсјећамо, првом човјеку Бањалуке нису била довољна ни 4 МИЛИОНА КМ која су му додијељена од стране Србије, па је накнадно, када су завршени сви радови, а школа је већ почела с радом, расписао набавку која износи скоро 800.000 КМ.

 

На шта ће градоначелник потрошити додатних 800.000КМ, нико не зна, јер на питања директорице школе не одговарају.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести