НОВОСТИ

Старчевица: Обиљежена Мала Госпојина; Сјећање на погинуле борце (ВИДЕО)

21/09/2023

Највећа мјесна заједница Републике Српске – Старчевица обиљежила је данас крсну славу, Малу Госпојину.

 

 

Том приликом положени су вијенци и за 105 страдалих српских војника у Одбрамбено-отаџбинском рату са подручја ове мјeсне заједнице.

 

Вијенац су положили предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, представници Борачке организације и Удружења пензионера.

Стевандић је рекао да су споменици попут овог на Старчевици писали Устав Српске, њено власништво над земљом и над линијама које чувају и разграничавају Републику Српску.

 

– Ми се данас дописујемо на овај споменик као људи који ће то чувати и неће заборавити и који то неће продати никаквом странцу нити неком унутрашњем договору који би требало да нас остави без онога за шта су ови момци положили живота, а тро је Република Српска и њена имовина, институције и право да доноси одлуке самостално и без страног мијешања – рекао је Стевандић.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Драгомир Ђукић рекао је да не смију бити заборављени они који су уградили животе у одбрану Српске.

 

Он је прочитао и писмо предсједника Српске Милорада Додика који је мјештанима највеће мјесне заједнице у Српској честитао славу и пожелио им успјех у наредном периоду.

 

Предсједник Градског одбора Борачке организације Бањалука и предсједник Предсједништва Борачке организације Српске Горан Рогић истакао је да Срби у Српској треба да остану јединствени, посебно у вријеме великих притисака на Српску.

 

У многим мјесним заједницама, општинама и градовима Републике Српске служен је парастос за погинуле у протеклом рату.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести