НОВОСТИ

Стевандић са полазницима Високих студија безбједности одбране Србије – Српска прати спољну политику Србије

14/03/2024

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић примио је данас полазнике 13. класе Високих студија безбједности и одбране Републике Србије које је упознао са надлежностима и радом Народне скупштине Републике Српске, као и са актуелном политичком ситуацијом у Републици Српској и Босни и Херцеговини.

 

 

Састанку је присуствовао и генерални конзул Србије у Бањалуци Милош Вујић.

Стевандић је на састанку поручио како је заједнички приоритет институција Републике Српске и Србије очување мира и стабилности у читавом региону. Он је упознао полазнике 13. класе о односима Републике Српске и Србије, нагласивши да Република Српска прати спољну политику Србије.

Стевандић истиче да Република Српска трпи велике политичке притиске, али да упркос томе остаје принципијелна по питању подршке државном интегритету Републике Србије и опредјељења за војну неутралност.

Начелник Високих студија безбејдности и одбране пуковник Вангел Милаковски захвалио се Стевандићу на гостопримству, те је нагласио да је природно да прва посјета 13. класе Високих студија безбједности и одбране Републике Србије буде управо Републици Српској.

Он је пружио пуну подршку раду Народне скупштине и додао да сарадња са институцијама Српске пружа могућност полазницима да стекну сазнања која ће им бити од велике важности у њиховим будућим професионалним каријерама.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести